Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της περιφέρειας

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της περιφέρειας. Oι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου έληξαν την κινητοποίηση, με εξαίρεση τα φαρμακεία της Μεσσηνίας που συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της περιφέρειας, καθώς στην πλειονότητά τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου έληξαν την κινητοποίηση, μετά και την αποπληρωμή οφειλών και τμήματος του Απριλίου 2012 και χορηγούν και πάλι με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αντίθετα, τη συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, αποφάσισαν με ευρεία πλειοψηφία οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας.

Παράλληλα αποφάσισαν πως μόνο σε περίπτωση αποπληρωμής από τον ΕΟΠΠΥ, του Απριλίου 2012, θα σταματήσουν αυτόματα τις κινητοποιήσεις και θα ξεκινήσουν να χορηγούν και πάλι φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον μέχρι αύριο, Τετάρτη, οπότε συνέρχεται η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσης. Η ισχύς των συνταγών, διευκρινίζεται, παρατείνεται για πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη της κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή του, πάντως, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά και τυπικά παράνομη και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο από 1/6 έως 13/6.

Στη βάση αυτή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργασίμων ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024