Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρεται αποξηραμένη ντομάτα - Δεσμεύτηκαν 21 τόνοι ακατάλληλης μπανάνας

Αποσύρεται αποξηραμένη ντομάτα – Δεσμεύτηκαν 21 τόνοι ακατάλληλης μπανάνας

Στην ανάκληση χύμα αποξηραμένης ντομάτας προέλευσης Τουρκίας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) λόγω παρουσίας διοξειδίου του θείου. Παράλληλα, 21 τόνοι ακατάλληλης μπανάνας δεσμεύτηκαν στο Ε' Τελωνείο Πειραιά.

Στην ανάκληση χύμα αποξηραμένης ντομάτας προέλευσης Τουρκίας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) λόγω παρουσίας του μη κανονικού και μη ασφαλούς πρόσθετου διοξειδίου του θείου.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, συνεπικουρούμενη από το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία αποξηραμένης ντομάτας χύμα, από το κατάστημα Γ.Γενναιόπουλος & Σία Ο.Ε. (επί της οδού Ευριπίδου 31, Αθήνα).

Το δείγμα χύμα αποξηραμένης ντομάτας, προέλευσης Τουρκίας (από την Belmar AS/Turkey, με Αριθμό παρτίδας 03/2012 και ημερομηνία λήξης 12/2014), ήταν μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιείχε το πρόσθετο, διοξείδιο του θείου, σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση παρεκκλίνοντας από εκείνη του Νομοθετικού ορίου.

Η εισαγωγή έγινε από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Εμπόρων Μπαχαρικών & Ειδών Γενικού Εμπορίου ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ Π.Ε. και διακινήθηκε από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ Α. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε., σε διάφορα καταστήματα λιανικής.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των ποσοτήτων του
ανωτέρω προϊόντος. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει χύμα αποξηραμένη ντομάτα Τουρκίας, να έρθουν σε επαφή με το κατάστημα αγοράς της.

Ακατάλληλες μπανάνες
Παράλληλα, στη δέσμευση 21 τόνων μπανάνας, ακατάλληλης για κατανάλωση, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σάπιοι και υπερώριμοι καρποί στα 1.080 χαρτοκιβώτια του φορτίου.

«Κατά τη θερινή περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τα φαινόμενα αυτά, οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024