Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
'Εκκληση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ για εξόφληση των οφειλών

‘Εκκληση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ για εξόφληση των οφειλών

Για «υγειονομική βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί, κάνει λόγω η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ), λόγω της αδυναμίας του οργανισμού να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του τόσο προς τους ασφαλισμένους αλλά και προς το ιατρικό προσωπικό.

Για «υγειονομική βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί, κάνει λόγω η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ), λόγω της αδυναμίας του οργανισμού να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του τόσο προς τους ασφαλισμένους αλλά και προς το ιατρικό προσωπικό.

Το Δ.Σ. της Ένωσης σε επιστολή του υπογραμμίζει τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υποχρηματοδότηση του οργανισμού, στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών αλλά έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους συμβεβλημένους ιατρούς, παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για σταδιακή εξόφληση των οφειλών.

«Οι συμβεβλημένοι ιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναλογιζόμενοι την υψίστη κοινωνική τους αποστολή και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μας, προσέφεραν μέχρι τώρα τα μέγιστα για την το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, έχουν όμως προ πολλού ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχών εξαιτίας της έλλειψης στοιχειώδους ευαισθησίας εκ μέρους του Οργανισμού να τους αποζημιώνει έγκαιρα για το παρεχόμενο έργο, πρακτική που αποτελεί συνέχεια των μη αποδιδομένων οφειλών των Ταμείων προς τους ιατρούς την τελευταία διετία, ήδη τα χρέη του οργανισμού παλαιά και νέα ξεπερνούν τα 570 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ζητούν λοιπόν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την επίλυση του οικονομικού και οργανωτικού προβλήματος του ΕΟΠΥΥ.

Καλούν δε «όλους τους φορείς εκπροσώπησης των ιατρών σε πανιατρική συστράτευση και συνεργασία για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες της Υγείας. Η Υγεία δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετείται με συμβεβλημένους ιατρούς στα όρια των οικονομικών τους αντοχών στα ιατρεία τους και με απλήρωτους για τις εφημερίες τους ιατρούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα που χωρίς τα στοιχειώδη πλέον μέσα καλούνται να ανταποκριθούν στο ύψιστο κοινωνικό τους καθήκον», καταλήγει η ανακοίνωση.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024