Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρεται επιδόρπιο γιαουρτιού, λόγω ανάπτυξης μούχλας

Αποσύρεται επιδόρπιο γιαουρτιού, λόγω ανάπτυξης μούχλας

Αποσύρονται από τα ράφια των super-market 207.326 τεμάχια επιδορπίων γιαουρτιού της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, λόγω ανάπτυξης μούχλας, μετά από ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σε 207.326 τεμάχια ανέρχεται η ακριβής συνολική ποσότητα ανάκλησης επιδορπίων γιαουρτιού Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, λόγω ανάπτυξης μούχλας, όπως προέκυψε από τους σχετικούς ελέγχους, που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σε συνέχεια ελέγχων του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η καθυστερημένη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών από την επιχείρηση, καθώς και η μη έγκαιρη και άμεση απόσυρση των προϊόντων από το σύνολο των καταστημάτων.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει την επόπτευση της διαδικασίας ανάκλησης/απόσυρσης, ενώ, ταυτόχρονα, έχει ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αμέσως μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της απόσυρσης/ανάκλησης, τα εν λόγω προϊόντα θα οδηγηθούν προς καταστροφή και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες για την επιβολή ή μη διοικητικών/ποινικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

ΑΠΕ,health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024