Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο χρόνος μας με τα αντιβιοτικά τελειώνει
Mε γενικό θέμα «Εμείς δεσμευόμαστε» το ΚΕΕΛΠΝΟ προωθεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και επαγγελματιών υγείας ώστε να περιοριστεί η προμήθεια των αντιβιοτικών από τους πολίτες χωρίς ιατρική συνταγή. »
Ξανθός: Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία είναι ασφαλείς
«Oι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όσον αφορά την επάρκεια του αίματος, την πρόσβαση στα φάρμακα, στα υλικά και στις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και την παρακολούθησή τους από εξειδικευμένες μονάδες μεσογειακής αναιμίας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την παρέμβασή του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θαλασσαιμίας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. »
ΙΣΑ: Φάρμακα, τρόφιμα και νερό σε κατοίκους της Μάνδρας
Σε διανομή 2.000 φαρμάκων, 300 μερίδων φαγητού και πόσιμου νερού, στους κατοίκους της Μάνδρας, προχωρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. »
Στις 21 Νοεμβρίου το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών
Με τη συμμετοχή 400 ατόμων, μεταξύ των οποίων 250 εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών από όλη τη χώρα θα ανοίξει τις εργασίες του για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών-Patients in Power Conference στις 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα. »
ΚΕΕΛΠΝΟ: Ετοιμότητα για λοιμώξεις και νοσήματα λόγω κακοκαιρίας
Η ανάγκη συνεχούς επιτήρησης και αυξημένης εγρήγορσης για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικά για τη Δημόσια Υγεία που μπορεί να σχετίζονται με την φυσική καταστροφή που έπληξε τη Δυτική Αττική, τονίστηκε κατά την σύσκεψη φορέων στο «Θριάσιο». »
ΕΟΠΥΥ: Διευκόλυνση πολιτών και παρόχων Υγείας της Δ. Αττικής
Με στόχο τη διευκόλυνση δικαιούχων πολιτών στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ) Ελευσίνας, αρμόδια για την εξυπηρέτηση στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, λειτουργεί κανονικά. »
Οικονομική ενίσχυση φαρμακοποιών που επλήγησαν από την θεομηνία
Την οικονομική ενίσχυση των φαρμακοποιών στη Μάνδρα και στη Σύμη, οι οποίοι είδαν τα φαρμακεία τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία, αποφάσισε ομόρφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). »
Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για τα όρια συνταγογράφησης του τεστ HPV DNA
Εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητούν 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα ηλικιακά όρια που θέτει ο ΕΟΠΥΥ στην συνταγογράφηση της εξέτασης HPV DNA για την ανίχνευση του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων σε τραχηλικό επίχρισμα. »
ΜΚΙΕ: Αναληθές το κυβερνητικό αφήγημα για βελτίωση του ΕΣΥ
Αναληθή χαρακτηρίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας περί βελτίωσης της κατάστασης που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ανεπαρκείς, οι ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων είναι γεγονός και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει ημερομηνία λήξης. »
Ευθύνη όλων η αποτελεσματική λειτουργία των αντιβιοτικών
«Ζητήστε συμβουλές από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε αντιβιοτικά», είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμια Ημέρας κατά των Αντιβιοτικών (18 Νοεμβρίου). Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπενθυμίζει ότι «η αποτελεσματική λειτουργία των αντιβιοτικών είναι η ευθύνη όλων». »