Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Ξεκινά η λειτουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα
Στις 25 Ιουλίου ξεκινά η λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Πρόκειται για την 57η κατά σειρά Μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και η 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης. »
Υπουργείο Υγείας: Παύση καθηκόντων για τον διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας
Την παύση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, Νικόλαου Κοτοπούλη προωθεί το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Αιτία τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας. »
Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία του «Παπαγεωργίου»
Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη με τρεις τρόπους θα έχουν οι πολίτες από την 1η Σεπτεμβρίου. »
Δίκτυο κοινωνικών φαρμακείων ιδρύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου
Κοινωνικά φαρμακεία αρχικά στο νησί της Ρόδου και στη συνέχεια σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πρόκειται να ιδρύσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. »
ΕΕ: Έγκριση του nivolumab στη θεραπεία του ουροθηλιακού καρκινώματος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το nivolumab για τη θεραπεία του τοπικά προχωρημένου, μη χειρουργήσιμου ή μεταστατικού ουροθηλιακού καρκινώματος (mUC) σε ενήλικες μετά από αποτυχία προηγούμενης θεραπείας που περιείχε πλατίνα. »
Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στη Θεσσαλονίκη
Δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο με ελαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με αφορμή την 28η Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας. »
Με τέσσερα νέα ασθενοφόρα ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
Με τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα ενισχύθηκε ο στόχος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης χάρη σε ιδιωτική δωρεά που παραδόθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου. »
«Γενέθλια» για το Νοσοκομείο Θήρας με μήνυμα Πολάκη
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Ιουλίου του 2016. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του κάνει μια ιστορική αναδρομή στην πορεία ολκλήρωσης του έργου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταθεί πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητα. »
Με άρση πίστωσης για αναλώσιμα προειδοποιούν τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί
Σε άρση της πίστωσης για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη και προϊόντα ειδικής διατροφής απειλούν να προβούν από την 1η Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Αττικής αν δεν εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ. »
Έγκριση του sarilumab για τη θεραπεία της ενεργής Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραχώρησε άδεια κυκλοφορίας για το sarilumab σε συνδυασμό με τη μεθοτρεξάτη (MTX) για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργής ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ενήλικες ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν ανεπαρκή ανταπόκριση –ή μη ανοχή– σε ένα ή περισσότερα τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα (DMARDs), όπως η μεθοτρεξάτη (MTX). »