Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκατέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη

Δεκατέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη

Δεκατέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη, ενώ 49 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 18 Φεβρουαρίου.

Δεκατέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη, ενώ 49 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 18 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 12–18 Φεβρουαρίου στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 190 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 167 από νοσοκομεία και 23 από τα δίκτυα Sentinel. Τα 48 εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 10 ήταν τύπου Α και τα 38 ήταν τύπου Β. Τα 10 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών τα 3 ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 7 στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Έως και την 18η Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 51 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 49 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Εμβολιασμένοι ήταν μόνον οι πέντε ασθενείς.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 32 άνδρες και 17 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 81 έτη.

Αξίζει να σημειωθει ότι τα 36 από τα 49 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 14 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 12 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και δύο θάνατοι σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Πρόκειται για 10 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 87 έτη.

Κανένα από τα προαναφερθέντα κρούσματα που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη, ενώ τα 12 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024