Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 1.463 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Στα 1.463 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Τα 1.463 έχουν φτάσει πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Τα 1.463 έχουν φτάσει πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Η συχνότητα των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι αυξημένη κυρίως στη Νότια Ελλάδα, όπως συνέβαινε εξαρχής, ενώ η επιδημία ιλαράς αφορά κυρίως σε μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από τον γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν καταγραφεί και δύο θάνατοι από ιλαρά. Ο πρώτος αφορούσε σε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας. Ο δεύτερος 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Εξάλλου οι ειδικοί αναμένουν την εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων καθώς η επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 κρούσματα την περίοδο 2016-2017 σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Μάλτα, Βουλγαρία, Ουκρανία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία και Ρουμανία.

Η Ρουμανία είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, αφού από την αρχή του 2016 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 10.243 κρούσματα και 37 θάνατοι. Επίσης, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 4.885 κρούσματα και τέσσερις θάνατοι.

health.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024