ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των γιατρών που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γιατρών. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου γιατρού ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Οφθαλμίατρος
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης» Δευ 11/01/2016
Ελληνική μέθοδος υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών
Ένα στα πέντε παιδιά αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, με συνέπειες στην ακαδημαϊκή του μόρφωση, την κοινωνική εξέλιξη, καθώς και στην αυτοεκτίμησή του. Μια καινοτόμος μέθοδος, αποτέλεσμα πολυετούς ελληνικής έρευνας, υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών με αντικειμενικά κριτήρια και μη επεμβατικό τρόπο. Ο Δρ Ιωάννης Μ. Ασλανίδης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο Weil - Cornell της Νέας Υόρκης, μιλά στο in.gr για τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου. ...
6
Λέξεις κλειδιά

Εμμετρωπίαδυσλεξίαπαιδίδιάγνωσηαντιμετώπισημαθησιακές δυσκολίεςγονείς

 

Περιγραφή

O Δρ Ιωάννης Μηνά Ασλανίδης, MD, PhD, F.R.C.Opth, MBA, ιδρυτής και ιατρικός διευθυντής της Εμμετρωπία ΑΕ αποπεράτωσε την ειδικότητα του στο Λονδίνο το 1992. Από το 1992 έως το 1996 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Weil-Cornell Medical College της Ν. Υόρκης, ΗΠΑ με θέμα «Υπέρηχοι πολύ υψηλής συχνότητας στη Διαθλαστική χειρουργική».
Πέραν της διαθλαστικής χειρουργικής ο ΙΜ Ασλανιδης εμπλούτισε επιμελώς την κλινική του εκπαίδευση και εμπειρία και σε άλλους τομείς της Οφθαλμολογίας στις ΗΠΑ.
Το 1995 -1996 εξειδικεύεται στη Νεύρο-Οφθαλμολογία στο πανεπιστήμιο SUNY(State university of New York.)
To 1996-1997 εξειδικεύεται στο « Γλαύκωμα» στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο Wills Eye Hospital, στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson της Pennsylvania Philadelphia, HΠΑ.
Το 1997-1999 εξειδικεύεται στις «Παθήσεις Αμφιβληστροειδούς κ της Ωχράς στο University of Toronto, Canada. Τo 1999-2000 σαν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση εξειδικεύεται στη"Διαθλαστική Χειρουργική και Χειρουργική του Προσθίου ημιμορίου του Οφθαλμού" στο University of Newcastle, στη Μ. Βρετανία.
Το 2001-2004 επιστρέφει στην Ελλάδα σαν επιστημονικός Διευθυντής Διαθλαστικής Χειρουργικής του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μικροχειρουργικής κ Μεταμοσχεύσεων του Οφθαλμού (ΒΕΜΜΟ) της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Από το 2005 ίδρυσε και διευθύνει το Οφθαλμολογικό Διαθλαστικό Κέντρο Εμμετρωπια, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο Ι.Μ. Ασλανιδης έχει ενεργή συμμετοχή σε πάνω από 300 δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, επιστημονικά άρθρα, κεφάλαια σε βιβλία, ή παρουσιάσεις σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και είναι εταίρος του Royal College of Ophthalmologists του Λονδίνου.
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 διαθλαστικές και άλλες οφθαλμολογικές επεμβάσεις και έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό ημεδαπών και αλλοδαπών διαθλαστικών χειρούργων από όλο τον κόσμο.
Ο Ι.Μ. Ασλανιδης είναι επίκουρος καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Weil - Cornell Medical College της Ν Υόρκης και επιστημονικός σύμβουλος της ιατρικής βιομηχανίας λέιζερ και απεικονιστικών συστημάτων στην οφθαλμολογία.