ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των γιατρών που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γιατρών. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου γιατρού ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Οφθαλμίατρος
Παντελής Α. Παπαδόπουλος» Πεμ 03/03/2016
Π. Παπαδόπουλος: Ο καταρράκτης αφορά πλέον όλο και νεότερα άτομα
Οι Έλληνες Οφθαλμίατροι θεωρούνται, παγκοσμίως, πρωτοπόροι στην Διαθλαστική Χειρουργική. Με αφορμή την 20η Χειμερινή Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής στην Αθήνα, ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Παντελής Α. Παπαδόπουλος μίλησε στο in.gr για την χειρουργική αντιμετώπιση του καταρράκτη με τον συνδυασμό Femtosecond Laser και υπερήχων. ...
Λέξεις κλειδιά

καταρράκτηςόρασημάτιαλέιζερFemto Laserενδοφακοίχειρουργείουγεία

 

Περιγραφή

Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Παντελής Α. Παπαδόπουλος, έχει εξειδίκευση στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, του γλαυκώματος, στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στην αποκατασταση του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λειψίας στη Γερμανία. Είναι επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Δίπλωματος Οφθαλμολογίας (FEBOpht). Παρακολούθησε πολλαπλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Οφθαλμολογικού Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου OPHTHALMO-CHECK από το 1992. Το 2003 ανέλαβε την διεύθυνση της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Τον Δεκέμβριο του 2012 πραγματοποίησε με την χειρουργική ομάδα του την πρώτη τετραπλή επέμβαση αποκατάστασης προσθίου ημιμορίου στον κόσμο. Από τον Οκτώβριο του 2012, είναι επισκέπτης καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο SMU (Slovak Medical University). Εχει κάνει περισσότερες από 200 ομιλίες σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ξενόγλωσσα οφθαλμολογικά συγγράμματα. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την σύγχρονη διαθλαστική χειρουργική του καταρράκτη, εμφυτεύοντας πρωτοποριακούς ενδοφακούς για την πρεσβυωπία για πρώτη φορά στην Ελλάδα.