Γονίδια επηρεάζουν την ποσότητα καφέ που πίνει ο καθένας
Η επιρροή του DNA στην καφεΐνη
Την θεωρία ότι υπάρχουν γονίδια που επηρεάζουν την ποσότητα του καφέ που πίνει ο καθένας μας διατυπώνουν Ιταλοί ερευνητές, σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
Τα ω-3 λιπαρά προλαμβάνουν την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
Μεσογειακή δίαιτα εναντίον διαβήτη
Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και κάνουν μεσογειακή διατροφή, καταναλώνοντας τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Ophthalmology. »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν διαβήτη, καρδιακή νόσο και άλλες παθήσεις
Μια μερίδα ξηρών καρπών πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της φλεγμονής στον οργανισμό και να αποτρέψει την εμφάνιση παθήσεων όπως η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης και άλλες χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. »
Η εποχή σύλληψης του εμβρύου επηρεάζει την εγκεφαλική του ανάπτυξη
Μαθησιακές δυσκολίες ίσως έχουν τα παιδιά, η σύλληψη των οποίων έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υποστηρίζουν σκοτζέζοι ερευνητές. Οι ειδικοί αποδίδουν τον συσχετισμό στην έκθεση της μητέρας στο ηλιακό φως, καθώς έτσι παράγεται η βιταμίνη D, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. »
Εξέταση αίματος υπόσχεται πρόγνωση του εγκεφαλικού επεισοδίου
Μια απλή αιματολογική εξέταση ίσως κάποτε να μπορεί να προβλέψει με ασφάλειας τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου. Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέτρηση των επιπέδων τεσσάρων βιοδεικτών στο αίμα μπορεί να δώσει αξιόπιστη εικόνα του κινδύνου που αντιμετωπίζει το άτομο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Με οκτώ μορφές καρκίνου σχετίζεται η παχυσαρκία
Η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους δια βίου μπορεί να αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης οκτώ διαφορετικών μορφών καρκίνου, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική ομάδα βάσει στοιχείων που δημοσιεύσε στο επιστημονικό έντυπο The New England Journal of Medicine. »
Τάξη στη χρήση των τεστ τροφικής δυσανεξίας για αδυνάτισμα βάζει το υπουργείο Υγείας
Τάξη στο χάος που επικρατεί στο τομέα της Διαιτολογίας/Διατροφολογίας επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Με ιαπόφαση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού ρυθμίζεται το καθεστώς ελέγχου της τροφικής δυσανεξίας, του βιοσυντονισμού και των συσκευών βιοανάδρασης. »
Γρήγορο τεστ διακρίνει τις βακτηριακές από τις ιογενείς λοιμώξεις
Ένα γρήγορο γονιδιακό τεστ ενδεχομένως στο μέλλον να βοηθά τους γιατρούς να καθορίσουν εντός λίγων ωρών αν ο πυρετός στα βρέφη ειναι απόρροια κάποιου ιού ή μιας σοβαρής βακτηριακής λοίμωξης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association. »
Η έλλειψη φίλων είναι εξίσου επιβλαβής με το κάπνισμα
Η απουσία φίλων μπορεί να είναι εξίσου ανθυγιεινή με το κάπνισμα υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ μοναξιάς και των επιπέδων μιας πρωτεΐνης που προάγει την πήξη του αίματος και έχει σχετιστεί με εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. »
Το πράσινο τσάι προλαμβάνει το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
Το πράσινο τσάι ίσως τελικά δεν έχει μόνο χαλαρωτικές ιδιότητες. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία έδειξε ότι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μπορεί να προληφθεί με την κατανάλωση πολυφαινόλης, του κύριου συστατικού του πράσινου τσαγιού. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: