Ελληνική μελέτη στοχεύει στην αποκωδικοποίηση της νόσου Πάρκινσον
Του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ
Νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου (νευρώνες) από κύτταρα ανθρώπινου δέρματος δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο πλαίσιο ερευνών που στοχεύουν στην αποκωδικοποίηση της νόσου Πάρκινσον και στη εύρεση θεραπείας. »
Δοκιμή app για νευροεκφυλιστικές ασθένειες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
AdriHealthMob
Τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για νευροεκφυλιστικές ασθένειες του έργου AdriHealthMob, δοκίμασαν πιλοτικά 30 γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στις 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ημερίδας «Electronic Health Records in the Framework of Adrihealthmob project». »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ενημερωτική δράση για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Ασθενών«ldlgreece», με διανομή ενημερωτικών εντύπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. »
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι ψυχικές παθήσεις είναι οικογενειακή υπόθεση
Ο κίνδυνος εκδήλωσης ψυχικών παθήσεων αυξάνει για το άτομο αν έχει αδελφό ή αδελφή που έχει ήδη νοσήσει, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στη Βιέννη (17-20 Σεπτεμβρίου). »
Έξι παθογόνοι μικροοργανισμοί ένοχοι για την παιδική διάρροια
Οκτώ στις δέκα περιπτώσεις διάρροιας στα παιδιά οφείλονται σε έξι μόνο παθογόνους μικροοργανισμούς, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet. »
Σημαντική εξέλιξη στην θεραπευτική των καρκινικών όγκων του θυρεοειδούς
H 24η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στον Καρκίνο του Θυρεοειδούς με στόχο την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, καθώς η συχνότητα του έχει αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η Μαρία Αλεβιζάκη* MD, PhD., καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μίλησε στο in.gr για την ταχύτερα αυξανόμενη νεοπλασία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και τις θεραπευτικές επιλογές των ασθενών σήμερα. »
Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος και ενημέρωση κοινού στην Μάνδρα Αττικής
Με στοχευμένες προληπτικές/διαγνωστικές εξετάσεις για το γενικό κοινό και ενημερωτικές δράσεις που προωθούν την ιδέα της πρόληψης, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ  Hospital Center συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (25 Σεπτεμβρίου). »
Οδικός Χάρτης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα
Τον «Οδικό Χάρτη για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού» στην Ελλάδα παρουσίασαν σήμερα, Πέμπτη, σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ασθενών «ΑγκαλιάΖΩ«, «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.», στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για τους γυναικολογικούς καρκίνους. »
Ξεκινά την Παρασκευή το διεθνές συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», που διοργανώνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του. »
Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου σε τέσσερα νησιά
Σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς θα βρεθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, η Ομάδα Αιγαίου στο πλαίσιο της «Χειμερινής Αποστολής 2016» με στόχο να προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους των ακριτικών αυτών νησιών του Αιγαίου. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: