Μελέτη εξηγεί γιατί μαζί με τον χειμώνα έρχεται και η γρίπη
Κρύο και ξηρασία οι ένοχοι...
Τους λόγους που ευδοκιμεί η γρίπη κατά τους χειμερινούς μήνες αποκαλύπτει σουηδική μελέτη, υποστηρίζοντας ότι ένοχοι είναι το κρύο και η χαμηλή υγρασία. »
Ομιλία του διακεκριμένου Γενετιστή Στυλιανού Αντωναράκη στην Αθήνα
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
Επιστημονική ομιλία με θέμα "The renaissance of genomic medicine" θα αναπτύξει ο διακεκριμένος καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία, Στυλιανός Αντωναράκης, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Φυσική ουσία δημιουργεί ελπίδες θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Η σκουαλαμίνη, μια φυσική ουσία που ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του '90 σε ένα είδος καρχαρία, δημιουργεί πολλές ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον καθώς μπορεί να εμποδίσει τον σχηματισμό τοξικών προϊόντων στον εγκέφαλο των ασθενών, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences. »
Λογισμικό προβλέπει την πορεία των ασθενών με πνευμονική υπέρταση
Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα λογισμικό πρόγραμμα που μπορεί να προβλέψει σε βάθος πενταετίας ποιοι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση θα παρουσιάσουν επιδείνωση και θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν. »
Εφαρμογή για τα άτομα με διαβήτη από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
Ένα πρωτοποριακό application δημιούργησε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) για άτομα με διαβήτη. Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να λειτουργήσει ως ο καθημερινός σύμβουλος των ατόμων με Διαβήτη τύπου 2 σε σημαντικά θέματα που αφορούν στη διαχείριση της νόσου. Η εφαρμογή «Κατappολεμώ το Διαβήτη» εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν σε περιβάλλον android και iOS. »
Χρηματική δωρεά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στα Παιδικά Χωριά SOS
Τη στήριξή τους στα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS εξέφρασε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κλιμάκιο του οποίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μιχαήλ Βλασταράκο, επισκέφθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου τις εγκαταστάσεις του Χωριού στη Βάρη. »
Θετική γνωμοδότηση έλαβε φάρμακο για τα Σύνδρομα Περιοδικού Πυρετού
Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) συνέστησε την έγκριση της κανακινουμάμπης στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση τριών σπάνιων και διακριτών Συνδρόμων Περιοδικού Πυρετού. »
Η κατάθλιψη εξίσου κακή για την καρδιά με παχυσαρκία και χοληστερόλη
Η κατάθλιψη είναι εξίσου επιβαρυντική για την καρδιά με την παχυσαρκία και τη χοληστερόλη, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Atherosclerosis. »
Υπό εξέταση ο ρόλος των γλοιακών κυττάρων στην εκφύλιση του εγκεφάλου
Αν και μέχρι σήμερα η έρευνα για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την έχει έχει εστιάσει κυρίως στους εγκεφαλικούς νευρώνες, Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί βάρος στα γλοιακά κύτταρα που αποτελούν υποστηρικτικά κύτταρα των νευρώνων. »
Η αρτηριακή πίεση της μητέρας επηρεάζει το φύλο του παιδιού
Η αρτηριακή πίεση της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη σχετίζεται με το φύλο του παιδιού που θα αποκτήσει, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Hypertension. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: