Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομποτικά υποβοηθούμενη προστατεκτομή για την ίαση του καρκίνου του προστάτη

Ρομποτικά υποβοηθούμενη προστατεκτομή για την ίαση του καρκίνου του προστάτη

Η μέθοδος χρησιμοποιεί ελαχιστοποιημένη πρόσβαση (χειρουργική τομή) και εκμεταλλευόμενη την ακρίβεια του ρομποτικού συστήματος δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί ριζικά το πάσχον όργανο ελαχιστοποιώντας τις βλάβες των παρακείμενων δομών.

Η ρομποτικά υποβοηθούμενη ριζική προστατεκτομή, είναι μια ριζική ογκολογική επέμβαση με στόχο την ίαση ασθενών, που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ελαχιστοποιημένη πρόσβαση (χειρουργική τομή) και εκμεταλλευόμενη την ακρίβεια του ρομποτικού συστήματος δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί ριζικά το πάσχον όργανο ελαχιστοποιώντας τις βλάβες των παρακείμενων δομών.

Το ρομποτικό σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα ανακατασκευής του κατώτερου ουροποιητικού με χειρουργική ακρίβεια η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του χεριού και έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακά υψηλότερα ποσοστά λειτουργικής αποκατάστασης του ασθενούς στους τομείς που αφορούν την εγκράτεια και τη στυτική λειτουργία.

Επέμβαση λαπαροσκοπικής ρομποτικά υποβοηθούμενης ριζικής προστατεκτομής, με απευθείας μετάδοση εικόνας από τα χειρουργεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού, θα παρουσιαστεί στις 4 Νοεμβρίου (8.00-11.00) στο Μακεδονία Παλλάς στο πλαίσιο του 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και σε πραγματικό χρόνο θα αναλύονται οι εντυπωσιακές δυνατότητες της ρομποτικής.

Τη ρομποτική επέμβαση θα διενεργήσουν ο προσκεκλημένος του συμποσίου, χειρουργός-ουρολόγος και από το 1997, πρωτοπόρος παγκοσμίως στην ουρολογική λαπαροσκοπική χειρουργική, Jean-Marie Herve και ο χειρουργός-ουρολόγος εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική και πιστοποιημένος χειρουργός ρομποτικής, Ανδρέας Ανδρέου.

ΑΠΕ,health.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024