Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε γονιδιακή μετάλλαξη αποδίδεται η πρόωρη εκσπερμάτωση

Σε γονιδιακή μετάλλαξη αποδίδεται η πρόωρη εκσπερμάτωση

Λονδίνο: Οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι φορείς μια μετάλλαξη στο γονίδιο που ελέγχει την ορμόνη σεροτονίνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine.

Λονδίνο: Οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι φορείς μια μετάλλαξη στο γονίδιο που ελέγχει την ορμόνη σεροτονίνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία με επικεφαλής τον Δρ Μαρσελ Βαλντινγκερ έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερους από 200 Ολλανδούς μεταξύ των οποίων και κάποιοι που είχαν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Οι άνδρες αυτοί ήταν φορείς μιας γονιδιακής μετάλλαξης που τους έκανε να εκσπερματώνουν δύο φορές ταχύτερα από τους υπόλοιπους άνδρες.

Τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι αυτά που ελέγχουν την ταχύτητα της εκσπερμάτωσης.

Οι 89 εθελοντές έπασχαν από κύρια πρόωρη εκσπερμάτωση, δηλαδή πάντα έπασχαν από την κατάσταση αυτή, από την πρώτη σεξουαλική τους επαφή.

Για έναν μήνα οι σύντροφοι των πασχόντων είχαν πάρει ένα χρονόμετρο και μετρούσαν τον χρόνο που χρειαζόταν ο ασθενής εκσπερματώσει, σε κάθε σεξουαλική τους επαφή.

Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αυτά 92 ανδρών χωρίς ιστορικό ανάλογων προβλημάτων.

Στους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτωση η σεροτονίνη διαπιστώθηκε ότι ήταν λιγότερο ενεργή μεταξύ των νεύρων στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την εκσπερμάτωση.

Αυτή η χαμηλή δραστηριοποίηση της ορμόνης σημαίνει ότι τα νευρικά σήματα δεν μεταφέρονται κατά φυσιολογικό τρόπο στους συγκεκριμένους άνδρες.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την άποψη, που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια, ότι η κύρια μορφή της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι ψυχολογική διαταραχή.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης με γονιδιακή θεραπεία, αφού λοιπόν δεν πρόκειται για καθαρά ψυχολογική διαταραχή.

Πάντως το ψυχολογικό στοιχείο δεν θα πρέπει να παραληφθεί, καθώς θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει όταν το πρόβλημα είναι παρόν με συγκεκριμένο σύντροφο. Οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση τείνουν γενικώς να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και αντιδράσεις. Μπορεί να είναι εξαιρετικοί παίκτες τέννις ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι η σεροτονίνη σχετίζεται με την εκσπερμάτωση και οι επιστήμονες ήδη εργάζονται πάνω στη δημιουργία φαρμάκων για τον έλεγχο της δράσης της. Πάντως προς το παρόν δεν υπάρχουν εμπορικά διαθέσιμα σκευάσματα.

health.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024