Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν πρόγραμμα στοματικής υγείας σε σχολεία Ελληνικού και Αργυρούπολης

Δωρεάν πρόγραμμα στοματικής υγείας σε σχολεία Ελληνικού και Αργυρούπολης

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς σε σχολεία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς σε σχολεία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το πρόγραμμα στοματικής υγείας οργανώνεται από τα Τμήματα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης και αφορά τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων, των παιδικών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με την καθοδήγηση της Αντιπροέδρου προληπτικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Σοφίας Γκουρτσογιάννη και του Αντιδημάρχου Παιδείας και οδοντιάτρου, Ευάγγελου Νικοθόδη.

Το πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν εθελοντές οδοντίατροι-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, περιλαμβάνει:

  • Εξέταση των μαθητών στο χώρο του σχολείου με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής (κατόπιν γραπτής αποδοχής από τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, για τη συμμετοχής τους στο προληπτικό πρόγραμμα).
  • Εξατομικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής σε κάθε παιδί.
  • Αγωγή υγείας στους μαθητές με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης.
  • Γραπτή ενημέρωση στους γονείς για τη στοματική υγεία των παιδιών τους και τις ανάγκες θεραπείας, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη των νοσημάτων του στόματος.

Η εξέταση των παιδιών θα γίνει στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο προληπτικό πρόγραμμα είναι προαιρετική. Στόχος του είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών, η εξοικείωσή τους με τον οδοντίατρο αλλά και η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση των γονέων για τη μέριμνα της στοματικής υγείας των παιδιών τους από μικρή ηλικία.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η πρόληψη στα παιδιά είναι σημαντικότερη και από την ίδια τη θεραπεία. Θέτει τα θεμέλια της στοματικής υγείας και αποτελεί δικαίωμα. Ένα δικαίωμα που κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται!» τονίζουν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι «οι κρίσιμες εποχές χρειάζονται όμορφα και λαμπερά χαμόγελα».

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024