Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοφιλές αποδεικνύεται το sexting μεταξύ των Αμερικανών εφήβων

Δημοφιλές αποδεικνύεται το sexting μεταξύ των Αμερικανών εφήβων

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εφήβων στην Πολιτεία του Τέξας έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες τους μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για το sexting.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εφήβων στην Πολιτεία του Τέξας έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες τους μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για το sexting.

Όπως προκύπτει από άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου που αντάλλασσαν ερασιτεχνικές γυμνές φωτογραφίες τους (sexting) ήταν πιθανότερο να έχουν ήδη εμπλακεί σε επικίνδυνες ερωτικές συμπεριφορές, περιλαμβανομένων των πολλαπλών συντρόφων, της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ πριν το σεξ.

Οι γονείς «θα πρέπει να συζητούν με τα παιδιά τους για το sexting αλλά και για τις σεξουαλικές συμπεριφορές και το επικίνδυνο σεξ», σημειώνει ο Τζεφ Τεμπλ από τον Ιατρικό Κλάδο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβιστον, επικεφαλής των ερευνητών. Προσθέτει δε ότι τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι έφηβοι εμπλέκονται στο sexting, εν συγκρίσει με παλαιότερα δεδομένα. Επειδή η ομάδα του Δρ Τεμπλ χρησιμοποίησε ένα πολύ-εθνικό δείγμα μαθητών δημοσίων σχολείων, τα αποτελέσματα θεωρούνται αντιπροσωπευτικά της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Στην δημοσκόπηση συμπεριλήφθηκαν 948 έφηβοι από επτά διαφορετικά σχολεία της περιοχής του Χιούστον. Το 28% δήλωσε ότι είχε στείλει γυμνή φωτογραφία του εαυτού του μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το 57% ότι του είχε ζητηθεί να πράξει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι έφηβοι, ειδικά τα κορίτσια είπαν ότι είχαν «ενοχληθεί λιγάκι» από την απαίτηση να στείλουν γυμνή φωτογραφία τους.

Επίσης οι περισσότεροι έφηβοι που ανέφεραν εμπλοκή στο secxting είχαν επίσης κάνει σεξ: το 77% των κοριτσιών και το 82% των αγοριών που είχαν στείλει γυμνή φωτογραφία τους είχαν ήδη αρχίσει να έχουν ερωτική ζωή, συγκριτικά με το 42% των κοριτσιών και το 45% των αγοριών που δεν είχαν εμπλακεί ποτέ στο sexting.

Τα αγόρια που είχαν στείλει φωτογραφίες τους ήταν πιθανότεο να έχουν κάνει επικίνδυνο σεξ, συγκριτικά με εκείνα που απείχαν του sexting. Αλλά τα κορίτσια που ανέφεραν να έχουν στείλει γυμνές τους φωτογραφίες ανέφεραν επίσης ότι είχαν πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους τους τελευταίους 12 μήνες, 56% συγκριτικά με το 35% αυτών που δεν είχαν ανταλλάξει τολμηρό φωτογραφικό υλικό. Επίσης τα κορίτσια αυτά είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ πριν κάνουν έρωτα.

Ο Δρ Τεμπλ εξηγεί ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν τι ξεκινά πρώτο και τι έπεται, το sexting ή η επικίνδυνη ατομική ερωτική συμπεριφορά. Αλλά προσθέτει ότι αν ο γιατρός ρωτά τα παιδιά σχετικά με την πρακτική του sexting μπορεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα που είχε δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2011 και αφορούσε αποτελέσματα τηλεφωνικής δημοσκόπησης είχε δείξει πολύ χαμηλότερα ποσοστά sexting στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μόνο 1% των εφήβων είχε στείλει φωτογραφικό υλικό ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου και 6-7% είχε λάβει τέτοιο περιεχόμενο. Όμως ο Δρ Τεμπλ εξηγεί ότι οι έφηβοι της συγκεκριμένης έρευνας ενδεχομένως να μην ήταν ειλικρινείς στις απαντήσεις τους ή να αντιπροσώπευαν ένα πολύ ειδικότερο δείγμα, απ’ ότι ο μέσος όρος των ΗΠΑ.

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024