Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμορφωτικά σεμινάρια για την βρεφική ηλικία

Επιμορφωτικά σεμινάρια για την βρεφική ηλικία

Τρεις κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα την βρεφική ηλικία, που απευθύνονται σε επαγγελματίες (ψυχικής) υγείας, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε όσους έχουν συχνή επαφή με βρέφη, διοργανώνει ο Πολυχώρος Spring People, με εισηγήτρια την Κορίνα Χατζηνικολάου, ψυχολόγος, διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας.

Τρεις κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα την βρεφική ηλικία, που απευθύνονται σε επαγγελματίες (ψυχικής) υγείας, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε όσους έχουν συχνή επαφή με βρέφη, διοργανώνει ο Πολυχώρος Spring People, με εισηγήτρια την Κορίνα Χατζηνικολάου*, ψυχολόγος, διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας.

Α’ Κύκλος: Η Επικοινωνία με το Βρέφος
Ευαισθητοποίηση στους κώδικες επικοινωνίας και πρακτικές συμβουλές για τους πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους.
Τα βρέφη θέλουν και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας από την πρώτη στιγμή της ζωής τους. Μάθετε τι καταλαβαίνουν τα βρέφη κοιτώντας σας στα μάτια, πώς νοιώθουν το άγγιγμά σας, και ποιος είναι ο τόνος της φωνής που διεγείρει περισσότερο την προσοχή τους στην παρουσία σας. Κατανοήστε πώς η ιδιοσυγκρασία (τεμπεραμέντο) του βρέφους σας μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας απέναντι του. Συζητήστε με ειδικούς και άλλους γονείς για ανησυχίες και φόβους που αφορούν στην καθημερινότητά σας με το βρέφος τους πρώτους μήνες της ζωής του. Θα δοθούν πρακτικές κατευθύνσεις για σημαντικές στιγμές της ημέρας με το βρέφος σας, όπως το φαγητό, ο ύπνος, το παιχνίδι. Όσο περισσότερο προετοιμαζόμαστε για τον ερχομό του μωρού μας, τόσο μειώνουμε το άγχος και το φόβο που δικαιολογημένα συντροφεύουν τέτοιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, όπως είναι η μητρότητα και η πατρότητα.
Δύο συναντήσεις: Παρασκευή 13 & 20 Μαΐου 2011, 18:00 – 20:00

Β’ Κύκλος: Επιλόχεια Κατάθλιψη: Πως την αναγνωρίζουμε και πως την αντιμετωπίζουμε
Πώς αναγνωρίζουμε ότι πάσχουμε από επιλόχεια κατάθλιψη; Τι είναι η επιλόχεια κατάθλιψη και πώς μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μας με το βρέφος μας, τον/την σύντροφό μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Επιλόχεια κατάθλιψη στη μητέρα και στον πατέρα. Η σημασία της κοινωνικής στήριξης στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης. Πού απευθυνόμαστε, και πώς αντιμετωπίζεται.
Δύο συναντήσεις: Παρασκευή 27 Μαΐου & 3 Ιουνίου 2011, 18:00 – 20:00

Γ’ Κύκλος: Αναπτυξιακές διαταραχές και Διαταραχές του Συναισθήματος στη Βρεφική Ηλικία
Οι αναπτυξιακές διαταραχές (όπως ο αυτισμός, η διαταραχή κινητικού συντονισμού, κ.α.) συνήθως εμφανίζονται τα πρώτα χρόνια της ζωής. Είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι για κάποια πρώιμα σημάδια στη συμπεριφορά του παιδιού που θα επιτρέψουν την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Σε ό,τι αφορά στις διαταραχές του συναισθήματος (όπως η βρεφική κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, κτλ.), μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και στη βρεφική ηλικία. Είναι σκόπιμο να είμαστε ευαισθητοποιήμενοι για το πώς οι διαταραχές αυτές μπορούν να εκδηλωθούν σε βρέφη και μικρά παιδιά, έτσι ώστε να απευθυνθούμε σε αρμόδιες υπηρεσίες και επαγγελματίες.
Δύο συναντήσεις: Παρασκευή 10 & 17 Ιουνίου 2011, 18:00 – 20:00

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Δευτέρα 9 Μαΐου 2011
Κόστος συμμετοχής για τον κάθε κύκλο: 40 ευρώ
Κόστος συμμετοχής για τους τρεις κύκλους: 100 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Πολυχώρος Spring People
Αγαθάρχου 12, Ψυρρή
τηλ: 2103252034
Καθημερινά 17:00 – 21:00, Τετάρτη & Πέμπτη 12:00 – 21:00
e-mail: springpeople@gmail.com, www.springpeople.gr

*Η εισηγήτρια Κορίνα Χατζηνικολάου εργάζεται ως ψυχολόγος/ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, και έχει πολύχρονη διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε ελληνικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Ψυχολογικής Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης Ψ-polis»

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024