Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταπολεμήστε τον χρόνιο πόνο της οστεοαρθρίτιδας με φυσικό τρόπο

Καταπολεμήστε τον χρόνιο πόνο της οστεοαρθρίτιδας με φυσικό τρόπο

Εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα, γνωρίζετε ότι ο πόνος κάνει τη καθημερινότητά σας εξαιρετικά δύσκολη. Η εκτέλεση των καθηκόντων σας στο χώρο εργασίας σας ή των οικιακών εργασιών, το καθημερινό ντύσιμο, ή ακόμα και το να προσέχετε τα εγγόνια σας γίνεται μια οδυνηρή δοκιμασία - αν είναι ακόμη δυνατή.

Εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα, γνωρίζετε ότι ο πόνος κάνει τη καθημερινότητά σας εξαιρετικά δύσκολη. Η εκτέλεση των καθηκόντων σας στο χώρο εργασίας σας ή των οικιακών εργασιών, το καθημερινό ντύσιμο, ή ακόμα και το να προσέχετε τα εγγόνια σας γίνεται μια οδυνηρή δοκιμασία – αν είναι ακόμη δυνατή.

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βελτιώσετε την υγεία των αρθρώσεων όπως φυσικοθεραπεία για την αύξηση της ευελιξίας και την ενδυνάμωση των μυών που περιβάλουν την άρθρωση που πάσχει, θερμές ή κρύες θεραπείες για την ανακούφιση των πόνων, τοπικά αντιφλεγμονώδη, απλά αναλγητικά», εξηγεί οΧρήστος Ν. Παπαφράγκος, συντονιστής διευθυντής ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Τροπαιών Αρκαδίας και πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Γενικής Ιατρικής (ΕΚΟΓΙ).

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν γρήγορη αντιμετώπιση του πόνου και των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, λαμβάνοντας Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα ή και μεγάλες δόσεις αναλγητικών.

«Η χρήση γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα συνήθως. Αυτή η προσέγγιση έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις με δεδομένες τις γνωστές παρενέργειες αυτών των σκευασμάτων μετά από μακροχρόνια χρήση, κυρίως στο πεπτικό και το καρδιαγγειακό. Σε περιπτώσεις, όμως, όπου το πρόβλημα είναι έντονο η εναλλακτική μέχρι τώρα μπορεί να ήταν η χειρουργική επέμβαση», λέει ο κ. Παπαφράγκος.

Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο του ΕΚΟΓΙ, τώρα είναι διαθέσιμη μια νέα πιο ορθολογική και σύγχρονη προσέγγιση, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στην Αμερική και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρόκειται για το Natural Eggshell Membrane (ΝΕΜ) ένα νέο συστατικό σε συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μειώνει τη ανάγκη χρήσης των ΜΣΑΦ, που έχει αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην οστεοαρθρίτιδα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και άμεσα τον πόνο και τη δυσκαμψία ενώ προλαμβάνει τα προβλήματα στις αρθρώσεις», σύμφωνα με τον κ. Παπαφράγκο.

Το ΝΕΜ, όπως λέει ο ειδικός, είναι κατάλληλο για άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις π.χ. λόγω ηλικίας, υπερβολικού βάρους, για τη μείωση της φλεγμονής και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ο πόνος και η δυσκαμψία και προληπτικά για άτομα που καταπονούν τις αρθρώσεις και τους χόνδρους με έντονη σωματική δραστηριότητα (π.χ. δρομείς, μπασκετμπολίστες) και στα άτομα που είναι υψηλού κινδύνου λόγω κληρονομικότητας.

«Είναι μία υπερτροφή, φυσικής προέλευσης, που προέρχεται από τη μεμβράνη, η οποία υπάρχει στο κέλυφος του αυγού και υπόκειται σε πατενταρισμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες υψηλής τεχνολογίας μέθοδο επεξεργασίας που είναι μοναδική στον κόσμο. Χάρη στη μέθοδο αυτή, αποτελεί ιδανικό και μοναδικό συνδυασμό από τα συστατικά στη μορφή και την ποσότητα που είναι αξιοποιήσιμα από το ανθρώπινο σώμα αυτό. Μερικά από αυτά τα συστατικά, σε ιδανικές αναλογίες, είναι η γλυκοζαμίνη, το υαλουρονικό οξύ, η θειϊκή χονδροϊτίνη και το κολλαγόνο», εξηγεί ο κ. Παπαφράγκος.

Και καταλήγει λέγοντας ότι, κλινικές μελέτες σε ασθενείς αλλά και σε υγιείς ανθρώπους έδειξαν ότι η ημερήσια λήψη του ΝΕΜ, έχει ευεργετική δράση στη μείωση του πόνου, τη μείωση της δυσκαμψίας και την προστασία του χόνδρου με ορατά αποτελέσματα σε 7-10 ημέρες.

health.in.gr

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024