Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα αντιμετωπίσετε τον «ανοιξιάτικο» πονόλαιμο

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον «ανοιξιάτικο» πονόλαιμο

Διανύουμε ήδη την περίοδο της άνοιξης, της εποχής  που είμαστε πιο ευάλωτοι στις ιώσεις αφού οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, αποτελούν την βασική αιτία για την εμφάνιση τους. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα των ιώσεων είναι ο πονόλαιμος, που τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ιογενείς λοιμώξεις.

Διανύουμε ήδη την περίοδο της άνοιξης, της εποχής που είμαστε πιο ευάλωτοι στις ιώσεις αφού οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, αποτελούν την βασική αιτία για την εμφάνιση τους.

Ένα από τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα των ιώσεων είναι ο πονόλαιμος, που τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ιογενείς λοιμώξεις. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι πονόλαιμοι δεν ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά, εκτός εάν οφείλονται σε μικροβιακή λοίμωξη, π.χ. λοίμωξη από στρεπτόκοκκο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 40% των πασχόντων αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μέσα σε τρεις ημέρες και το 80% μέσα σε επτά ημέρες. Η αντιμετώπιση επομένως του πονόλαιμου συνδέεται με την ανακούφιση των υπαρχόντων συμπτωμάτων (π.χ. τοπικός πόνος και φλεγμονή), απομάκρυνση των υποκείμενων αιτίων και πρόληψη δευτερευουσών επιπλοκών.

Ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό με αντιφλεγμονώδη δράση που δεν περιέχει όμως αντιβίωση μπορεί να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα (τοπικό πόνο, φλεγμονή).

Στο φαρμακείο θα βρείτε τέτοια αντισηπτικά προϊόντα, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα περιέχουν τo δραστικό συστατικό LyForte, καθώς επίσης λυσοζύμη και μάραθο, καθιστώντας τα μια ισχυρή φυσική ενεργή άμυνα του οργανισμού εναντίον των εισπνεόμενων ή καταπόσιμων παθογόνων μικροοργανισμών, όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λυσοζύμη, είναι ένα ένζυμο με βακτηριογόνο δράση, που εμφανίζεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος της βλεννογόνου και αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στο φάρυγγα.

Παράλληλα, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας ανακουφίσουν:

  • Ξεκούραση: Η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της λοίμωξης που προκάλεσε τον πονόλαιμο.
  • Τσάι: Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο. Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικά που εκτιμάται ότι δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και κρατούν μακριά τη λοίμωξη.
  • Υγρά: Να πίνετε όσο πιο πολλά υγρά μπορείτε. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν ο λαιμός ερεθισμένος ή με φλεγμονή.

Αν παρατηρήσετε κάποια άλλα συμπτώματα ή ο πονόλαιμος δεν υποχωρεί να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024