Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερη η αερόβια άσκηση στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας

Καλύτερη η αερόβια άσκηση στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας

Η άσκηση, ως γνωστόν, έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο, κάθε μορφή άθλησης έχει διαφορετικές επιδράσεις. Αυτή που υπερτερεί όλων των υπολοίπων στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας είναι τελικά η αερόβια άσκηση, σύμφωνα με έρευνα της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών.

Η άσκηση, ως γνωστόν, έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο, κάθε μορφή άθλησης έχει διαφορετικές επιδράσεις. Αυτή που υπερτερεί όλων των υπολοίπων στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας είναι τελικά η αερόβια άσκηση, σύμφωνα με έρευνα της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο Λονδίνο, η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, η κολύμβηση και η ποδηλασία, υπερέχει των άλλων μορφών γυμναστικής ως προς την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη και τη συμμετοχή των Ευ. Οικονόμου και Δ. Αθανασίου, παρατήρησε ότι σε νέους υγιείς εθελοντές η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση έχει επιπλέον προστατευτικές επιδράσεις στην αγγειακή υγεία.

Συμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, η τακτική ή και καθημερινή μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, ειδικά από νεαρή ηλικία, ασκεί ευεργετική επίδραση στην αγγειακή λειτουργία.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024