Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλειο σώμα για το καλοκαίρι: Πως να το επιτύχετε

Τέλειο σώμα για το καλοκαίρι: Πως να το επιτύχετε

Στήθος, κοιλιά, γλουτοί είναι τα σημεία που μας απασχολούν, συνήθως, περισσότερο καθώς ο καιρός ανοίγει και τα ρούχα λιγοστεύουν. Ποιές επεμβάσεις αισθητικής προλαβαίνουμε να κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε να εμφανιστούμε στην παραλία με το σώμα που επιθυμούμε;

Στήθος, κοιλιά, γλουτοί είναι τα σημεία που μας απασχολούν, συνήθως, περισσότερο καθώς ο καιρός ανοίγει και τα ρούχα λιγοστεύουν. Ποιές επεμβάσεις αισθητικής προλαβαίνουμε να κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε να εμφανιστούμε στην παραλία με το σώμα που επιθυμούμε;

Παρόλο που η σύγχρονη Κοσμητική Ιατρική έχει εξελιχθεί αρκετά καταρρίπτοντας τον μύθο της παρατεταμένης περιόδου ανάρρωσης, προσφέροντας αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις, είναι πράγματι καλύτερα να προγραμματίζεται μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής όσο γίνεται νωρίτερα. Έτσι, ώστε το καλοκαίρι να μην υπάρχουν πια ίχνη και να έχει αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα στο σημείο εκείνο όπου θα έχει πραγματοποιηθεί η πλαστική επέμβαση σε πρόσωπο ή σώμα.

Πλαστική στήθους: προσθετική/ανόρθωση

Από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις οποίες προχωρά μια γυναίκα είναι αυτή της αυξητικής στήθους. Το πλούσιο στήθος είναι ένα σημείο του γυναικείου σώματος που αναδεικνύεται ανάλογα με το ντύσιμο της κάθε γυναίκας, ενώ έχει επίσης διαχρονικά καθιερωθεί ως σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας. Έπειτα όσες γυναίκες επιθυμούν να βρίσκεται στο «ύψος του», προχωρούν στην ανόρθωσή του.

Μετά την επέμβαση η γυναίκα φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες μέρα – νύχτα, ενώ ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για δύο εβδομάδες ακόμη.

Σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου η γυναίκα μπορεί επιστρέψει κανονικά σε όλες τις δραστηριότητές της, (π.χ. γυμναστήριο) προσέχοντας να μην ερεθίζονται τα σημεία της τομής.

Μετά την επέμβαση θα χρειαστεί να απέχει από την εργασία της για 5 μέρες περίπου.

Η αυξητική στήθους αφορά εξίσου γυναίκες νεαρής ηλικίας με μικρό στήθος και μεγαλύτερες γυναίκες, που ενδεχομένως ύστερα από αυξομειώσεις βάρους εμφανίζουν στο στήθος απώλεια όγκου ή αλλαγή στο σχήμα του.

Αρκετές γυναίκες, επίσης, δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του στήθους τους, όχι τόσο λόγω του μεγέθους, αλλά λόγω της χαλάρωσης και της πτώσης του. Αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε της ηλικίας (35-50), είτε των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ή και των δυνάμεων της βαρύτητας.

Έτσι, το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να έχει «χαλάσει» σε μέγεθος, σχήμα ή σύσταση, εξαιτίας ενός ή περισσοτέρων από τους παραπάνω παράγοντες.

Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, έχει σαν σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Αν χρειάζεται και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση συνδυάζεται με αυξητική επέμβαση με χρήση σιλικόνης.

Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται και ως μεμονωμένη επέμβαση δίνοντας όγκο και προσφέροντας ένα πλούσιο μπούστο. Τα αποτελέσματα διαρκούν εφ’ όρου ζωής.

Τα νέα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι πολύ πιο ανθεκτικά, μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα επιπλοκών, εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο στήθος, καλή αίσθηση στην αφή και ωραίο, σφριγηλό αποτέλεσμα.

Πιθανές επιπλοκές, όπως και σε όλες τις επεμβάσεις μπορεί να είναι: Μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις).

Κοιλιοπλαστική

Μια εξίσου από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, ειδικά μετά την εγκυμοσύνη και τις αυξομειώσεις βάρους που συμβαίνουν στο σώμα είναι και αυτή της κοιλιοπλαστικής.

Η εγκυμοσύνη επηρεάζει πάρα πολύ την περιοχή της κοιλιάς, λόγω της διάτασής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ραγάδων και τη δημιουργία χαλάρωσης, τόσο στους μυς, όσο και στο δέρμα της κοιλιάς. Οι ραγάδες δεν θεραπεύονται εύκολα, μπορεί όμως να περιοριστεί η εμφάνισή τους, με συχνή λίπανση και περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη μετά την εγκυμοσύνη, η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική, για την αφαίρεση του περιττού δέρματος και συρραφή των μυών.

Μετά την επέμβαση, η αποθεραπεία διαρκεί από μία έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Ο ελαστικός επίδεσμος φοριέται μέρα και νύχτα, ενώ για να επισκεφθείτε το γυμναστήριο θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Τις 1-2 πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση ο γιατρός θα σας συστήσει να απέχετε από την εργασία σας.

Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί να εφαρμοστεί η κοιλιοπλαστική στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και να συσφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Ανάλογα τον βαθμό χαλάρωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί ολική ή μίνι κοιλιοπλαστική.

Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μίνι κοιλιοπλαστική με την χειρουργική τομή να πραγματοποιείται ακριβώς πάνω από το εφήβαιο, με μήκος που διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Ο ομφαλός μένει στη θέση του και η χαλάρωση διορθώνεται με την αφαίρεση του περιττού λίπους.

Η ολική κοιλιοπλαστική, γίνεται με χειρουργική τομή διαγώνια, περνώντας πάνω από το εφήβαιο και μικρή τομή γύρω από τον ομφαλό. Το δέρμα και το λίπος κινητοποιούνται ψηλά έως το στέρνο και η ποσότητα που περισσεύει και προκαλεί τη χαλάρωση, αφαιρείται. Το κοιλιακό τοίχωμα σφίγγεται με μόνιμα ράμματα.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες. Στο τέλος της αποθεραπείας η κοιλιά εμφανίζεται πιο λεία, σφικτή και γεροδεμένη. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Βελτίωση γλουτών

Για την περιοχή των γλουτών μπορεί να πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση για σχηματοποίηση της περιοχής και λιπομεταφορά με στόχο τη βελτίωση του σχήματος με επεμβατικό ή μη επεμβατικό τρόπο. Επίσης, μπορεί να γίνει εφαρμογή με filler Macrolane για όγκο στα οπίσθια μη επεμβατικά.

Η διαδικασία που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, διαρκεί περίπου 40 λεπτά και με μια μικρή τομή κάτω από τη βάση της σπονδυλικής στήλης εγχέεται το υλικό με λεπτές ενέσεις, το οποίο στρογγυλεύει τα οπίσθια.

Μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης συνήθως εμφανίζονται ελαφρύ πρήξιμο και μελανιές. Η ανάρρωση διαρκεί 4-5 ημέρες, ενώ μετά θα χρειαστεί η ενδιαφερόμενη να φορέσει έναν ελαστικό κορσέ. Η αποκατάσταση από το Macrolane διαρκεί 4-5 ημέρες. Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε την άδειά σας για 3-4 μέρες.

Όταν μια γυναίκα θέλει να βελτιώσει το σχήμα του σώματός της στην περιοχή των γλουτών ή να προσθέσει όγκο, αν δεν υπάρχει, εφαρμόζεται το Macrolane. Το αποτέλεσμα όσον αφορά την αφαίρεση λίπους είναι μόνιμο, κατά την λιπομεταφορά όμως ένα μικρό ποσοστό λίπους ενδέχεται να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Το Macrolane στα οπίσθια διαρκεί 2 χρόνια περίπου και μετά μπορεί να επαναληφτεί η ίδια διαδικασία.

Οι πιο συχνές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο.


πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024