Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαιρινό κρυολόγημα: Επειδή μπορεί να συμβεί, αντιμετωπίστε το σωστά!

Καλοκαιρινό κρυολόγημα: Επειδή μπορεί να συμβεί, αντιμετωπίστε το σωστά!

Όταν έξω έχει ένα εκπληκτικό καλοκαιρινό καιρό και εσείς είστε αναγκασμένοι να μένετε μέσα στο σπίτι εξαιτίας ενός κρυολογήματος, το μόνο που επιθυμείτε είναι να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και γρήγορα τον πονόλαιμο, το βήχα και την καταρροή ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε αυτά που πραγματικά προσφέρει το καλοκαίρι: διασκέδαση στον ήλιο!

Το κρυολόγημα το καλοκαίρι είναι εξίσου ενοχλητικό ειδικά όταν συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών, των αποδράσεων του Σαββατοκύριακου, ή των δραστηριότητων στην ύπαιθρο. Όταν έξω έχει ένα εκπληκτικό καλοκαιρινό καιρό και εσείς είστε αναγκασμένοι να μένετε μέσα στο σπίτι εξαιτίας ενός κρυολογήματος, το μόνο που επιθυμείτε είναι να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και γρήγορα τον πονόλαιμο, το βήχα και την καταρροή ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε αυτά που πραγματικά προσφέρει το καλοκαίρι: διασκέδαση στον ήλιο!

Για να αντιμετωπίσετε όμως αποτελεσματικά το καλοκαιρινό σας κρυολόγημα και τον βήχα, θα πρέπει να γνωρίζετε τη βασική διαφορά ανάμεσα στο καλοκαιρινό και το χειμερινό κρυολόγημα.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ενός καλοκαιρινού και ενός χειμερινού κρυλογήματος είναι το πώς εμείς ανταποκρινόμαστε. Το χειμώνα, πολύ πιο εύκολα αποδεχόμαστε να παραμείνουμε στο σπίτι ή και στο κρεβάτι, να τρώμε σούπα και να παίρνουμε τα κατάλληλα βλεννολυτικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα όταν πρέπει.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο το καλοκαίρι όταν τα πάρτι δίπλα σε πισίνα ή στην παραλία, τα πικνικ και τα μπάρμπεκιου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τρόποι που σας βοηθούν να αναρρώσετε από το καλοκαιρινό κρυολόγημα
Η διάρκεια του κρυολογήματος εξαρτάται από το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε οργανισμού, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τα τρόφιμα που τρώμε, τα υγρά που πίνουμε, και τις δραστηριότητες που συμμετέχουμε.

Μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για μια ταχύτερη ανάρρωση ακολουθώντας μερικές δοκιμασμένες και αληθινά καλές συμβουλές.

1. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα
Ενώ δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, υπάρχουν στα φαρμακεία πολλές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την μείωση ήκαι την εξάλειψη των συμπτωμάτων και κυρίως του βήχα και του πονόλαιμου όπως τα βλεννολυτικά, οι παστίλιες λαιμού, τα αναλγητικά, τα ρινικά αποσυμφορητικά κ.α.
Η αμβροξόλη, βοηθά ολόκληρη την οικογένεια να αναπνέει πιο εύκολα σε περιόδους παραγωγικού βήχα. H δράση της που είναι βλεννολυτική, βλεννορυθμιστή και αποχρεμπτική αποκαθιστά τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ενώ οι παστίλιες έχουν και τοπική αναλγητική δράση, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα από βήχα και από πονόλαιμο.

2. Μη χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σας όλο το 24ωρο, ρυθμίστε το σε θερμοκρασία 26-28 βαθμούς Κελσίου και αερίζετε περιοδικά το χώρο.

3. Αφήστε να τρέξει ζεστό νερό στο ντους ή στο νιπτήρα και αναπνεύστε τον ατμό – αυτό
βοηθά στον καθαρισμό του αναπνευστικού συστήματος.


4. Αποφεύγετε τροφές, σκόνη, ζώα, γύρη κ.λπ. που προκαλούν την εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας ή άλλων αλλεργιών και κρατάτε τα παράθυρα κλειστά όσο το δυνατόν περισσότερο, τις μέρες με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση.

5. Πλένετε τα χέρια σας συχνά
Τα μικρόβια μεταδίδονται συνήθως είτε άμεσα είτε έμμεσα από άτομο σε άτομο μέσω των χεριών. Η καλύτερη άμυνα είναι το πλύσιμο των χεριών αρκετές φορές την ημέρα με ζεστό νερό και σαπούνι.

6. Να έχετε πάντοτε μαζί σας απολυμαντικά χεριών
Όταν το πλύσιμο των χεριών σας δεν είναι εφικτό, τα απολυμαντικά χεριών είναι η επόμενη καλύτερη εναλλακτική λύση. Είναι ιδιαίτερα βολικά σε χώρους, όπως παντοπωλεία, ιατρεία, χώρους εργασίας, αίθουσες διδασκαλίας, γήπεδα, κ.α.

7. Πίνετε άφθονα υγρά
Το νερό και άλλα υγρά, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, θα βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης και στην διατήρηση των υγρών του σώματος σας.

8. Ξεκουραστείτε
Είναι πολύ δύσκολο στην πράξη το καλοκαίρι, αλλά για να αναρρώσετε θα πρέπει να ξεκουραστείτε όσον το δυνατόν περισσότερο.

9. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς όμως έντονη δραστηριότητα)

Είναι πιο πιθανό να κολλήσετε ένα κρυολόγημα, σε εσωτερικούς χώρους παρά σε εξωτερικούς. Οι κλειστοί χώροι με κλιματισμό και με πολύ κόσμο, όπως πχ. Αεροπλάνα, λεωφορεία, μετρό, δημόσιες υπηρεσίες και γυμναστήρια, ενέχουν πολλούς κινδύνους και, τελικά αυξάνουν την πιθανότητα να «κολλήσετε» κάποιο κρυολόγημα. Γι’ αυτό λίγος χρόνος χαλάρωσης στον ήλιο μπορεί να είναι καλό για σας. Γιατί; Επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να «σκοτώσουν» τους ιούς, όπως το υπεριώδες φως μπορεί να «σκοτώσει» τα μικρόβια των επιφανειών.

10. Επωφεληθείτε από τα φρούτα της εποχής
Τρώτε φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

health.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024