Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αυξητικοί παράγοντες βελτιώνουν την επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Οι αυξητικοί παράγοντες βελτιώνουν την επιτυχία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο, εκμεταλλευόμενος τους αυξητικούς παράγοντες. Από μια απλή αισθητική επέμβαση δηλαδή έχει εξελιχθεί σε ιατρική πράξη, με προβλέψιμα αποτελέσματα. Μάλιστα, ο συνδυασμός των αυξητικών παραγόντων με την τεχνική FUE έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο, εκμεταλλευόμενος τους αυξητικούς παράγοντες. Από μια απλή αισθητική επέμβαση δηλαδή έχει εξελιχθεί σε ιατρική πράξη, με προβλέψιμα αποτελέσματα. Μάλιστα, ο συνδυασμός των αυξητικών παραγόντων με την τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα.

Τι είναι όμως οι αυξητικοί παράγοντες;
Είναι ειδικές πρωτεΐνες που απελευθερώνονται από διάφορα κύτταρα του οργανισμού μας και τον βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργ
ούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, μέσω της μεθόδου PRP (Platelet Rich Plasma)αυξάνουμε τη συγκέντρωσή τους προκειμένου να ενεργοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων βλαστοκυττάρων τα οποία κατευθύνουν την επαναλειτουργία της περιοχής-στόχου.

Ειδικότερα, κατά την εφαρμογή των αυξητικών παραγόντων στη μεταμόσχευση μαλλιών ενισχύεται το αισθητικό αποτέλεσμα με μια δυναμική ανάπτυξης στα νέα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα υποβοηθείται η αποκατάσταση της λήπτριας και δότριας περιοχής σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικά σε περιπτώσεις πύκνωσης ανάμεσα σε υπάρχοντα μαλλιά, επιτυγχάνεται η επανενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν ώστε να είναι πλέον σε θέση να δώσουν ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος στα υπάρχοντα.

Πώς εφαρμόζεται η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE;
Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Δεδομένου ότι στην FUE κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα από διαφορετικά, διάσπαρτα σημεία της δότριας περιοχής (σε αντίθεση με την τεχνική Strip ή FUT κατά την οποία τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται μέσω διαχωρισμού συνεχούς ιστού πλήρους τριχοθυλακίων), η FUE απαιτεί από το χειρουργό εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς και εμπειρία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, επίσης, ότι εφόσον τα τριχοθυλάκια τα οποία μεταμοσχεύονται είναι σύνολα συνήθως 1 έως 4 τριχών, η τεχνική FUE κατ΄ ουσίαν αναπαράγει το φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών.

Η μέθοδος FUE είναι μια ανώδυνη επεμβατική διαδικασία, με ήπια μετεγχειρητική πορεία, και απουσία μετεγχειρητικού οιδήματος.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου πλάνου Μεταμόσχευσης Μαλλιών (PHTP), προκειμένου η μεταμόσχευση μαλλιών να είναι απόλυτα εξατομικευμένη για κάθε ενδιαφερόμενο, Οι γιατροί μεταμόσχευσης μαλλιών σχεδιάζουν το PHTP συνυπολογίζοντας όλες οι επιμέρους παράμετροι και τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, ώστε να διασφαλιστεί ευθύς εξαρχής η επιτυχία του εγχειρήματος.

Μαίρη Μπιμπή

Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική ομάδα των εξειδικευμένων κέντρων μεταμόσχευσης μαλλιών Bergmann Kord για την παροχή των πληροφοριών.

health.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024