Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HOS-2: Η λύση για την απώλεια των μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς

HOS-2: Η λύση για την απώλεια των μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς

Η απώλεια μαλλιών για έναν ογκολογικό ασθενή συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο αναμενόμενα στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας του καρκίνου. Κάποιες φορές η συγκεκριμένη δοκιμασία μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση ενός ασθενούς περισσότερο και από ότι η ίδια η ασθένεια. Τη λύση έρχεται να προσφέρει η καινοτόμος τεχνική HOS-2.

Η απώλεια μαλλιών για έναν ογκολογικό ασθενή συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο αναμενόμενα στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας του καρκίνου, μιας σοβαρής και δύσκολης ασθένειας, που δυστυχώς αρκετοί συνάνθρωποί μας βιώνουν. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να παλέψει με την ασθένεια, έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και την πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα του να χάσει τα δικά του μαλλιά.

Κάποιες φορές η συγκεκριμένη δοκιμασία μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση ενός ασθενούς περισσότερο και από ότι η ίδια η ασθένεια. Παράλληλα, η λύση της περούκας δεν εξυπηρετεί κάποιους ανθρώπους, που αισθάνονται μεγάλο βάρος στο κεφάλι, απώλεια αίσθησης των εξωτερικών ερεθισμάτων, και τους θερινούς μήνες έντονο αίσθημα ζέστης, με το κεφάλι να είναι μόνιμα ιδρωμένο.

Η σπουδαιότητα της αποκατάστασης
Η ψυχολογία και η ποιότητα ζωής του ασθενούς επηρεάζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό, παρά το γεγονός ότι η απώλεια των μαλλιών αποτελεί απλώς ένα στάδιο για την πλειονότητα των αγωγών χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας και είναι προσωρινή και αναστρέψιμη. Τη λύση στις περιπτώσεις αυτές έρχεται να προσφέρει η καινοτόμος τεχνική HOS-2.

HOS-2 Η τεχνική αποκατάστασης με φυσικά μαλλιά
Μία νέα, πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς (και όχι μόνο) ασθενείς εφαρμόζεται πλέον στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για την εξειδικευμένη τεχνική HOS-2 και αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA (Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών για τις περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία).

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της:

  • Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς.
  • H μεμβράνη επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής όπου και εφαρμόζει τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα, δίχως να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρείται.
  • Κατασκευάζεται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα, χωρίς να επηρεάζεται η υγιεινή του.
  • Λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

Γιατί η νέα τεχνική υπερτερεί σε σχέση με την περούκα παθήσεων;
Η υπεροχή αυτή έγκειται στη διασφάλιση σημαντικών πλεονεκτημάτων καθώς ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών). Η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία διαφορά από τα δικά του μαλλιά προ θεραπείας και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό. Παράλληλα έχει μόνιμη εφαρμογή των νέων μαλλιών (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως οι περούκες). Ο ασθενής μπορεί να περιποιείται τα νέα μαλλιά όπως ακριβώς και τα φυσικά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.ά.) ενώ επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έτσι, επιλύοντας το θέμα της εικόνας των μαλλιών του ο ογκολογικός ασθενής μπορεί να συνεχίσει με αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και καλύτερη ψυχολογία μια φυσιολογική ζωή, εστιάζοντας από κει και έπειτα, αποκλειστικά στην ανάρρωσή του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.kord.gr ή καλέστε στο 210 6828888.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024