Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορθοστασία λόγω δουλειάς; Συμβουλές για να προστατέψετε τα πόδια σας

Ορθοστασία λόγω δουλειάς; Συμβουλές για να προστατέψετε τα πόδια σας

Αν η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, ή πολύωρη καθιστική διαδικασία, τότε τα πόδια σας επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να πρήζονται και να πονάνε. Το «κάψιμο» και η πίεση που νιώθουμε στα κάτω άκρα είναι καθημερινό φαινόμενο και ψάχνουμε τον τρόπο για να ανακουφιστούμε άμεσα.

Αν η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, ή πολύωρη καθιστική διαδικασία, τότε τα πόδια σας επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να πρήζονται και να πονάνε.

Επαγγέλματα, όπως π.χ. καθηγητής, δάσκαλος, πωλητής, κομμωτής, υπάλληλος γραφείου, κ.λπ., όπου η εργασία απαιτεί είτε πολύωρη ορθοστασία, είτε πολύωρη καθιστική διαδικασία, διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν χρόνια φλεβική ανεπάρκεια ή κοινώς φλεβίτιδα, ή επιδείνωση ήδη εγκατεστημένης νόσου.

Ο πόνος, το «κάψιμο» και η πίεση που νιώθουμε στα κάτω άκρα είναι καθημερινό φαινόμενο και ψάχνουμε τον τρόπο για να ανακουφιστούμε άμεσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με προβλήματα των κάτω άκρων είναι οι γυναίκες.

Μερικές συμβουλές αντιμετώπισης:

  • Διαγνωστικός έλεγχος φλεβικού συστήματος του ασθενούς (κλινικός και εργαστηριακός).
  • Αν η δουλειά σας απαιτεί να στέκεστε όρθιοι πολλές ώρες, προτιμήστε να φοράτε άνετα, μαλακά παπούτσια, χωρίς καθόλου τακούνια που θα επιβαρύνουν την κατάστασή σας.
  • Ανακουφίστε και προστατέψτε τα πόδια σας με φυσικά προϊόντα.
  • Κάντε τακτικά μασάζ και γυμναστική. Το μασάζ βοηθά στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τα πρησμένα με αίσθημα βάρους και πόνο πόδια.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται με συντηρητική θεραπεία στα πρώτα στάδια και η χειρουργική επιφυλάσσεται σε επόμενα πιο επιβαρυμένα (κλινικοεργαστηριακή ταξινόμηση).

Στη συντηρητική θεραπεία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα φυσικά βιο-φλαβονοειδή, τα οποία προσφέρουν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά και πρόληψη της ασθένειας.

* Ο Δημήτρης Μάρας είναι Αγγειοχειρουργός, διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Δ.Δ.Σ» και πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024