Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναγέννηση των μαλλιών με τη δύναμη των βλαστοκυττάρων

Αναγέννηση των μαλλιών με τη δύναμη των βλαστοκυττάρων

Η τριχόπτωση απασχολεί μεγάλο ποσοστό των αντρών, αλλά και τις γυναίκες. Τα εργαστήρια της L’Oreal, μετά από εικοσαετή έρευνα, κατέληξαν σε  ένα νέο πατενταρισμένο μόριο, το οποίο χρησιμοποιεί η VICHY [IA1] , που καινοτομεί με το Stemoxydine®, επεμβαίνοντας στη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, κατά τη διάρκεια αδράνειας του βολβού της τρίχας, προκαλώντας την αναγέννησή της.

Η τριχόπτωση απασχολεί μεγάλο ποσοστό των αντρών, αλλά και τις γυναίκες. Πλήττει το 75% των αντρών, αρχίζοντας ήδη από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, ενώ αφορά και το 25% των γυναικών, στα 35-40 χρόνια τους. Μετά την εμμηνόπαυση αυξάνεται στο 60%

Η αλωπεκία οφείλεται τόσο σε κληρονομικά χαρακτηριστικά, όσο και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. διατροφή, ψυχολογία). Σημαντικό ρόλο στον κύκλο ζωής των τριχών παίζει και η εποχικότητα, καθώς περισσότεροι θύλακες τριχών μπαίνουν στην τελογενή φάση (πτώση) κατά την έναρξη της άνοιξης, η οποία συνεχίζεται το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη τριχόπτωση το φθινόπωρο.

Όταν το όριο της φυσιολογικής πτώσης των τριχών ξεπερνιέται (50 με 100 τρίχες καθημερινά) το τριχωτό της κεφαλής βρίσκεται στη φάση της «μη φυσιολογικής» απώλειας τριχών.

Μέχρι να αρχίσει ένας νέος κύκλος με μια νέα τρίχα στη θέση της παλιάς, μεσολαβεί μια φάση αδράνειας. Η ‘χειμερία νάρκη’ διαρκεί 2-12 μήνες, και ο βολβός αδρανεί και παραμένει κενός. Με τη μεγάλη διάρκεια της φάσης αδράνειας, αυξάνεται ο αριθμός των κενών βολβών, ο αριθμός των τριχών μειώνεται ορατά και το τριχωτό της κεφαλής χάνει το σώμα του.

Βλαστοκύτταρα για την αναγέννηση
Τα βλαστοκύτταρα είναι η θεμελιώδης ανακάλυψη όσον αφορά την αναγέννηση της τρίχας.

H επιστημονική έρευνα της L’Oreal ανακάλυψε ότι, κατά τη φάση της αδράνειας της τρίχας, τα βλαστοκύτταρα παίζουν ρόλο-κλειδί καθώς έχουν τη μοναδική δύναμη να «ξυπνούν» τον ανενεργό βολβό και έτσι να δημιουργούνται νέες τρίχες. Όσο μειώνεται η φάση της αδράνειας, τόσο μειώνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των ανενεργών βολβών.

Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των τριχών αυξάνεται και τα μαλλιά είναι εμφανώς πυκνότερα!

Η ανακάλυψη των αποθεμάτων των βλαστοκυττάρων των θυλάκων της τρίχας και η δημιουργία του Stemoxydine® συνιστούν μια παγκόσμια πρόοδο στην επιστήμη των μαλλιών.

Τα εργαστήρια της L’Oreal, μετά από εικοσαετή έρευνα, κατέληξαν σε ένα νέο πατενταρισμένο μόριο, το οποίο χρησιμοποιεί η VICHY [IA1], που καινοτομεί με το Stemoxydine®, επεμβαίνοντας στη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, κατά τη διάρκεια αδράνειας του βολβού της τρίχας, προκαλώντας την αναγέννησή της.

Έρευνες έδειξαν ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποίησαν τη λοσιόν Stemoxydine για 3 μήνες, αντιλήφθηκαν άμεσα ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών (84%), χαρίζει στα μαλλιά περισσότερη πυκνότητα, δύναμη και αντοχή (95%), ενώ τα μαλλιά φαίνονται πυκνότερα και καλύπτουν περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής (90%.)

Πρόκειται για μια αγωγή που αλλάζει το επίκεντρο από την προσπάθεια αποτροπής της απώλειας τριχών και δίνει ελπίδα σε όλους όσους βλέπουν μείωση του τριχωτού της κεφαλής τους. Η αγωγή πραγματοποιείται σε έναν τριμηνιαίο κύκλο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, εφαρμόζοντας μία μεμονωμένη δόση το πρωί ή το βράδυ σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά.

Διαθέτει αμπούλες και απλικατέρ για εύκολη δοσολογία -χωρίς σπατάλη- και εφαρμογή / μασάζ. Έχει ευχάριστο άρωμα, στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει τα μαλλιά λιπαρά και κολλώδη. Για μία ολοκληρωμένη αγωγή, συνιστάται η χρήση 3 συσκευασιών 28 μεμονωμένων δόσεων.

Το DERCOS NEOGENIC της VICHY [IA2], δεν έχει παρενέργειες και δεν προκαλεί εθισμό στα μαλλιά, ούτε απαιτεί δέσμευση για χρήση εφ’ όρου ζωής.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024