Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικά για ξεκούραστο ύπνο τις καλοκαιρινές νύχτες

Μυστικά για ξεκούραστο ύπνο τις καλοκαιρινές νύχτες

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, πολλά άτομα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον ύπνο τους.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, πολλά άτομα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον ύπνο τους.

Οι ερευνητές του Συστήματος Υγείας του Πανεπιστημίου Λογιόλα των ΗΠΑ δίνουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για καλό ύπνο τις νύχτες του καλοκαιριού.

  • Τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, αρχίστε να χαλαρώνετε και να κατεβάζετε τους ρυθμούς σας. Μην κάνετε γυμναστική ή άλλες έντονες σωματικές δραστηριότητες. Σβήστε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο. Δημιουργήστε ένα ευχάριστο περιβάλλον στο υπνοδωμάτιο σας, με ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό, τη θερμοκρασία και τα κλινοσκεπάσματα.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Μην καταναλώνετε υγρά και στερεά τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείτε, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες νυχτερινής αφύπνισης.
  • Φτιάξτε μια λίστα με ότι σας προβληματίσει και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα σας δώσει την αίσθηση της καλύτερης οργάνωσης και θα μειώσει το άγχος σας, βοηθώντας έτσι στην προετοιμασία του ύπνου. Επίσης αν είναι εφικτό, αφήστε τα κατοικίδιά σας έξω από την κρεβατοκάμαρα, ώστε να μην σας ανησυχούν.
  • Αν παίρνετε φάρμακα πριν κοιμηθείτε τότε ίσως να πρέπει να αλλάξετε αυτή τη ρουτίνα και να τα παίρνετε πρωί. Αν γενικά νομίζετε ότι η φαρμακευτική αγωγή παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας τότε μιλήστε άμεσα με τον γιατρό σας.
  • Εκπαιδεύστε το μυαλό και το σώμα σας να θεωρούν την κρεβατοκάμαρα χώρο χαλάρωσης και ύπνου, όχι τηλεθέασης και γυμναστικής. Ζητήστε επίσης από τον σύντροφό σας να ακολουθήσει τις ίδιες συνήθειες ύπνου.
  • Αν παρόλα αυτά τα προβλήματα ύπνου σας ταλαιπωρούν τότε ενδεχομένως να πρέπει να το ψάξετε περισσότερο και να υποβληθείτε σε συνεδρία μελέτης ύπνου, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ιατρικές παθήσεις όπως η άπνοια ύπνου.

health.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024