Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιο είναι το «μυστικό» για υγιή και όμορφα μαλλιά; Και πόσο θα μου κοστίσει;

Ποιο είναι το «μυστικό» για υγιή και όμορφα μαλλιά; Και πόσο θα μου κοστίσει;

Επειδή δεν συμπεριφερόμαστε πάντα με τον καλύτερο τρόπο στα μαλλιά μας και επειδή επίσης υπάρχουν καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία τους, ζητήσαμε από τον Βαρδή Κορδερά να μας αποκαλύψει μικρά μυστικά ομορφιάς για να έχουμε όμορφα μαλλιά.

Μακριά, κοντά, βαμμένα ή στο φυσικό τους χρώμα, ατημέλητα ή καλοχτενισμένα, τα μαλλιά είναι από τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισής μας, που πάντα τραβούν την προσοχή των άλλων.

Επειδή όμως δεν συμπεριφερόμαστε πάντα με τον καλύτερο τρόπο στα μαλλιά μας και επειδή επίσης υπάρχουν καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία τους, ζητήσαμε από τον Βαρδή Κορδερά, διευθύνοντα σύμβουλο των επιστημονικών κέντρων Bergmann Kord, να μας αποκαλύψει μικρά μυστικά ομορφιάς για να έχουμε όμορφα μαλλιά.

Επειδή όπως προαναφέραμε, όλοι λίγο-πολύ ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας καθημερινά, το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες σήμερα είναι η τριχόπτωση.

«Η τριχόπτωση, είτε κληρονομικής προδιάθεσης, είτε απόρροια καταστάσεων όπως η δίαιτα, η εγκυμοσύνη, η απώλεια βάρους ή παθήσεις όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες και τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα, αφορούν σήμερα μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, απ’ ότι στο παρελθόν. Βέβαια, συχνά είναι πλέον και τα προβλήματα που αφορούν στο μήκος της τρίχας, ως απόρροια καταστάσεων όπως οι κομμωτικές τεχνικές (βαφή, ανταύγειες, περμανάντ κ.α.), αφού πρόκειται για χημικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν την τρίχα προκειμένου να έχουν μόνιμα αποτελέσματα», επιβεβαιώνει ο κ.Κορδεράς.
«Το πρόβλημα λοιπόν της τριχόπτωσης αφορά μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σήμερα και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξωτερική του εμφάνιση, θέλει να δείχνει πιο νέος και πιο ωραίος. Και ασφαλώς επειδή τα μαλλιά είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης ανδρών και γυναικών, χρειάζονται και περισσότερη περιποίηση και φροντίδα, λόγω και των διαφορετικών περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας», συμπληρώνει.

Ψάχνοντας λοιπόν το «μυστικό» για υγιή και όμορφα μαλλιά διαπιστώνουμε ότι το βασικό είναι η παρατηρητικότητα, η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση από τους ειδικούς. «Ειδικά για την σωστή ενημέρωση θα πρέπει να απευθυνόμαστε στους ειδικούς, όταν παρατηρούμε ότι ένα πρόβλημα βρίσκεται ακόμα εν τη γενέσει του. Αν δηλαδή παρατηρήσετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας ή σ’ αυτό που βλέπετε στον καθρέπτη σας, καλό είναι να αναζητήσετε εξειδικευμένη βοήθεια. Στα επιστημονικά κέντρα Bergmann Kord, δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, κομμωτές και άλλες ειδικότητες σχετικές με την υγεία του τριχωτού της κεφαλής συνεργάζονται αρμονικά για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα σας σχετικά με την υγεία των μαλλιών σας. Άρα λοιπόν, το πρώτο βήμα για υγιή μαλλιά είναι να εντοπίσετε την οποιαδήποτε αλλαγή και στη συνέχεια να αναζητήσετε την επιστημονική λύση για το πρόβλημά σας», υπογραμμίζει ο κ.Κορδεράς.

Αλλά υπάρχουν κάποιες περίοδοι του έτους που τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, όπως το καλοκαίρι, που εκτιθέμεθα περισσότερο στον ήλιο άρα και την υπεριώδη ακτινοβολία, με τη θάλασσα και το χλώριο της πισίνας να λειτουργούν επίσης επιβαρυντικά.

«Υπάρχουν ωστόσο θεραπείες προετοιμασίας και προστασίας των μαλλιών από τέτοιες καταστάσεις. Δηλαδή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό φίλτρο πάνω στην τρίχα, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί από την έκθεση στον ήλιο. Και αυτό μπορεί να γίνει για κάθε τύπο μαλλιού, βαμμένα, με ανταύγειες ή φυσικά. Προληπτικά λοιπόν πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες ενόψει καλοκαιριού ή των διακοπών τους κάνουν θεραπείες βαθιάς επανόρθωσης, που αναδομούν το σώμα της τρίχας με ενυδατικούς παράγοντες και φυσικά συστατικά. Έτσι τα μαλλιά είναι προστατευμένα από τη ζέστη, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας», εξηγεί ο κ.Κορδεράς.

Οι θεραπείες βαθιάς επανόρθωσης εφαρμόζονται σε μία συνεδρία και στόχο έχουν να γεμίσουν τα λέπια της τρίχας με θρεπτικά συστατικά ώστε να την κάνουν ανθεκτικότερη. Μια θεραπεία επανόρθωσης μπορεί να γίνει λίγο πριν φύγετε για τις διακοπές σας και δεν χρειάζεται περισσότερες από 2,5 ώρες για να γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό σε κλινικό περιβάλλον. Φυσικά οι θεραπείες επανόρθωσης μπορούν να επαναλαμβάνονται με τη συχνότητα που επιθυμεί ο καθένας από εμάς, ώστε πάντα να έχουν πάντα υγιή μαλλιά.

Στην απορία μας αν τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα, ο ειδικός της Bergmann Kord εξηγεί ότι «όλα ξεκινούν από την επιλογή της βαφής. Τα επιστημονικά κέντρα της εταιρείας δεν είναι εξειδικευμένα μόνο στην θεραπεία παθολογικών καταστάσεων όπως η τριχόπτωση, αλλά και στην φροντίδα των φυσικών μαλλιών που θέλουν ταυτόχρονα να είναι μοδάτα. Για τις κυρίες και τους κυρίους λοιπόν που θέλουν να έχουν όμορφα, υγιή βαμμένα μαλλιά καλό είναι να προτιμούν προϊόντα χωρίς αμμωνία, όπως οι βαφές TECNA που κατ’ αποκλειστικότητα διαθέτει η Bergmann Kord, αφού είναι υποαλλεργικές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά».

Η επιλογή μιας βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία, δηλαδή μιας βαφής με πολλά φυτικά συστατικά (έλαιο karate, ελαιόλαδο κ.α.) λειτουργεί προστατευτικά για την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού, εν αντιθέσει με τις κοινές βαφές του εμπορίου, που περιέχουν αμμωνία και απαιτούν τη χρήση οξυζενέ. Οι φυτικές βαφές εφαρμόζονται σε βρεγμένα μαλλιά αφού έχει προηγηθεί λούσιμο με ειδικό σαμπουάν με ουδέτερο pH για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και εν συνεχεία μασάζ με μαλακτική κρέμα επίσης με ουδέτερο pH για περαιτέρω διάνοιξη των λεπιών τρίχας. Μετά την εφαρμογή της βαφής γίνεται η αφροποίησή της, δηλαδή έντονο μασάζ που επιτρέπει στις χρωστικές ουσίες να εισχωρήσουν στην τρίχα. Τελικά, ακολουθεί το ξέβγαλμα της βαφής με ειδικό σαμπουάν και μετά την εφαρμογή μαλακτικής κρέμας που κλείνει τα λέπια της τρίχας, μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας και να τα χτενίσετε όπως επιθυμείτε.

Κι ενώ οι συμβουλές και τα μυστικά ομορφιάς για υγιή μαλλιά είναι αμέτρητα, το ερώτημα που πάντα μας απασχολεί είναι τα μετρητά, δηλαδή το οικονομικό κόστος. Πόσο λοιπόν κοστίζουν οι θεραπείες επανόρθωσης των μαλλιών ή μια φυτική βαφή σε επιστημονικά κέντρα Bergmann Kord;

«Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές, χωρίς όμως εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε. Έτσι λοιπόν, μια θεραπεία επανόρθωσης μαλλιών μπορεί να ξεκινά από 30 με 40 ευρώ. Μια βαφή σε κοντά μαλλιά ξεκινά από 30 ευρώ και για μακριά μαλλιά που θέλουν βαφή και ανταύγειες, το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 80 ευρώ. Αλλά μια μέση τιμή για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες κομμωτηρίου δεν ξεπερνά τα 40 με 50 ευρώ. Φυσικά, η επίσκεψη για τη διάγνωση του οποιουδήποτε προβλήματος δεν χρεώνεται και πάντα ενημερώνουμε προκαταβολικά για το κόστος της όποιας θεραπείας», απαντά ο κ.Κορδεράς.

Αν λοιπόν δεν θέλετε «να πάτε για μαλλί και να βγείτε κουρεμένοι» όπως λέει και ο σοφός λαός μας, φροντίστε πάντα να απευθύνεστε τους ειδικούς, για να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024