Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τον στομαχικό πόνο;

Πώς θα απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τον στομαχικό πόνο;

Κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι με μία ενόχληση στο στομάχι ή στο έντερό μας, άλλοτε μικρή, άλλοτε μεγάλη. Aν και οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος περιλαμβάνονται στις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις και τις περισσότερες φορές συνδέονται με την κακή διατροφή και τον τρόπο ζωής, τις περισσότερες φορές  μας φέρνουν σε δύσκολη θέση και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα  ζωής μας.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι με μία ενόχληση στο στομάχι ή στο έντερό μας, άλλοτε μικρή, άλλοτε μεγάλη. Aν και οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος περιλαμβάνονται στις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις και τις περισσότερες φορές συνδέονται με την κακή διατροφή και τον τρόπο ζωής, τις περισσότερες φορές μας φέρνουν σε δύσκολη θέση και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός από τουςπάσχοντεςμε στομαχικό πόνο, τον θεωρεί ιδιαίτερα ενοχλητικό ακόμα και όταν κάνει κάποιες απλές καθημερινές δραστηριότητες. Επίσης πιστεύει ότι ο πόνος έχει αρνητικόαντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του, αφού αναγκάζεται να αλλάξει ή να ακυρώσει κοινωνικές υποχρεώσεις και μάλισταμε μεγάλη συχνότητα. Το ίδιο ισχύει και για το πώς ενεργεί στον χώρο εργασίας, αφού πολλοί είναι εκείνοι πουαναφέρουν ότι αναγκάζονται να απουσιάζουν συχνά από την εργασία τους λόγω αυτού του προβλήματος.

Μια νέα έρευνα που μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκε με τίτλο «Απαλλαγείτε από τον στομαχικό πόνο», δίνει έμφαση στην πραγματική επίπτωση του στομαχικού πόνου αναδεικνύοντας τα προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν την πάθηση η οποία συχνά υποτιμάται. Η έρευνα έδειξε μεταξύ άλλων ότι 60% των πασχόντων από στομαχικό πόνο έχει πόνο και κράμπες του εντέρου σε εβδομαδιαία βάση ενώ το 80% υποφέρει τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Ο Shailem Amin, φαρμακοποιός και ένας από τους συντελεστές της έρευνας δήλωσε ότι «Ο έλεγχος των στομαχικών πόνων και των σπασμών είναι μια κύρια ανησυχία για την πλειονότητα των πασχόντων από στομαχικό πόνο. Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελεσματικές επιλογές, ειδικά σχεδιασμένες για να στοχεύουν τον πόνο στο στομάχι και στο έντερο είναι άμεσα διαθέσιμες».

«Έχει υπολογιστεί» συνέχισε ο ερευνητής, «ότι περίπου το 50% των ατόμων που υποφέρουν από στομαχικό πόνο δεν συμβουλεύεται το γιατρό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αντιμετωπίζουν συχνά άτομα που αναζητούν την ανακούφιση από τον στομαχικό πόνο».

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι αφενός μεν όσοι πάσχουν συχνά από στομαχικό πόνο θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, αφετέρου δε οι γιατροί να προτείνουν τα σπασμολυτικά εκείνα που δρουν απευθείας στον πόνο και δεν καλύπτουν τα συμπτώματα για άμεση ανακούφιση του πάσχοντα και αμέσως μετά να κάνουν τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας έρευνας συμφωνούν σχεδόν απόλυτα και με αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, σε τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού.

Ειδικότερα, η μελέτη, έδειξε ότι το 13% του Ελλήνων υποφέρουν έστω και μία φορά από ένα επώδυνο σύμπτωμα του γαστρεντερολογικού, με συχνότερα αναφερόμενα συμπτώματα να είναι η κοιλιακή δυσφορία, το φούσκωμα ή και το πρήξιμο (9%). Τις περισσότερες φορές (62%), το σύμπτωμα θεραπεύεται με τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ουσίας. Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει σημαντικά (83%) στις ηλικίες 25-34.

Ωστόσο, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν συζητήσει το πρόβλημά τους με φίλους ή είχαν ζητήσει βοήθεια από κάποιο φαρμακοποιό ή γιατρό ήξεραν ότι η πραγματική ανακούφιση προέρχεται από τη υοσκιναμίνη. Η αρχή δράση του σκευάσματος είναι τα 15 λεπτά από την λήψη.

Για το λόγο αυτό, όπως έδειξε και η έρευνα, η ίδια φαρμακευτική ουσία είναι αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο από τους πάσχοντες για την αντιμετώπιση επώδυνων σπασμών που οφείλονται σε λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού (ευερέθιστο έντερο, πυλωρόσπασμος, καρδιόσπασμος).

Η υοσκιναμίνη, για περισσότερα από 50 χρόνια, είναι ένα καταξιωμένο, ασφαλές και αποτελεσματικό σπασμολυτικό για την ανακούφιση από τη δυσφορία και τον πόνο στο γαστρεντερικό σωλήνα. Με τη μοναδική, στοχευμένη δράση του, χαλαρώνει τους συσπώμενους μύες στη γαστρεντερική περιοχή. Ως εκ τούτου, ανακουφίζει την αιτία του πόνου αντί απλώς να τη συγκαλύπτει.

Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι, ο γιατρός είναι ο απαραίτητος σύμβουλος για την σωστότερη αξιολόγηση του προβλήματος και την καταλληλότερη αντιμετώπισή του.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024