Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συχνοουρία: Αποτελεσματικές και για τους άνδρες οι ασκήσεις πυελικού εδάφους

Συχνοουρία: Αποτελεσματικές και για τους άνδρες οι ασκήσεις πυελικού εδάφους

Νέα αμερικανική μελέτη αποδεικνύει ότι οι άνδρες με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη μπορούν να ανακουφιστούν κάνοντας ασκήσεις πυελικού εδάφους, οι οποίες είναι ήδη γνωστό ότι είναι επιβοηθητικές για τις γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα.

Νέα αμερικανική μελέτη αποδεικνύει ότι οι άνδρες με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη μπορούν να ανακουφιστούν κάνοντας ασκήσεις πυελικού εδάφους, οι οποίες είναι ήδη γνωστό ότι είναι επιβοηθητικές για τις γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα.

Τα άτομα με υπερδραστήρια κύστη βιώνουν έντονη, επείγουσα ανάγκη για ούρηση που μπορεί και να οδηγήσει σε ακράτεια. Υπάρχουν αρκετές σοβαρές συμπεριφορικές αλλαγές που μπορεί κάποιος να κάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ συχνά οι γιατροί συνταγογραφούν στους ασθενείς και φαρμακευτική αγωγή.

Όπως προκύπτει από άρθρο στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society, ερευνητές του Πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα των ΗΠΑ μελέτησαν 143 μεσήλικες και ηλικιωμένους άνδρες που συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν ουρολογικά προβλήματα παρά τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβαναν (άλφα-αναστολείς).

Με τυχαία επιλογή οι συμμετέχοντες είτε πήραν ένα ακόμη φάρμακο, την οξυβουτινίνη, είτε εφάρμοσαν πρακτικές συμπεριφορικές τεχνικές για οκτώ εβδομάδες. Οι τεχνικές περιλάμβαναν τον περιορισμό των υγρών τις βραδινές ώρες, τον έλεγχο της έπειξης τη νύχτα και ασκήσεις πυελικού εδάφους.

Για τις ασκήσεις, οι άνδρες έμαθαν να συστέλλουν τους μύες του πυελικού εδάφους για δύο έως δέκα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τους χαλαρώνουν για ίδιο διάστημα χρόνου. Έπρεπε να επαναλαμβάνουν τις ασκήσεις 45 φορές την ημέρα, χωρίζοντας τες σε τρία διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι άνδρες και των δύο ομάδων μείωσαν τον αριθμό ούρησης από 11 φορές την ημέρα σε εννέα, σύμφωνα με τα ημερολόγια που τους είχαν ζητήσει οι ερευνητές να κρατούν. Όσοι έκαναν τις ασκήσεις είχαν μειώσει επίσης τις επισκέψεις τη νύχτα στην τουαλέτα κατά πέντε φορές την εβδομάδα, συγκριτικά με δύο για τους άνδρες που έπαιρναν φάρμακα. Συνολικά, πάνω από το 90% των ανδρών δήλωσε ότι ήταν πλήρως ή μερικώς ικανοποιημένοι από τη θεραπεία.

Ο Δρ Θιοντόρ Μ. Τζονσον που ηγήθηκε της έρευνας εξηγεί ότι είναι η πρώτη μελέτη που δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των πυελικών ασκήσεων σε άνδρες με προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. «Αυτό που κάνει την έρευνα σημαντική είναι ότι αποδεικνύουν πως μια μέθοδος που εφαρμόζεται στις γυναίκες είναι αποτελεσματική και στους άνδρες. Αν λοιπόν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, τότε υπάρχει η εναλλακτική των ασκήσεων», τονίζει.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024