Μικρή η συμβολή του πράσινου τσαγιού στη μείωση της χοληστερόλης
Το πράσινο τσάι φαίνεται μεν να μειώνει την LDL («κακή») χοληστερόλη, αλλά το συνολικό όφελος για τον οργανισμό είναι μικρό, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Spotlight
-
Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»
-
Όλα στη φορά! - Οι νέες αλλαγές στην εφαρμογή του Messenger ίσως ενοχλήσουν κάποιους
-
Ο εβραιοαμερικανός κοσμήτορας του Μπέρκλεϋ που έδιωξε από το σπίτι του Παλαιστίνιους φοιτητές
-
Στον πάγο μέχρι νεωτέρας οι ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ
Η μελέτη εξηγεί εν μέρει γιατί το πράσινο τσάι έχει σχετιστεί με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, ενώ τονίζει ότι το ρόφημα δεν θεωρείται φάρμακο κατά της υπέρτασης.
Οι θετικές επιπτώσεις του πράσινου τσαγιού ως προς τη μείωση της χοληστερόλης μπορεί να αποδοθεί στις κατεχίνες, που μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο.
Ωστόσο, η μείωση της χοληστερόλης με το πράσινο τσάι είναι ουσιαστικά μικρή, και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τα φάρμακα που τεκμηριωμένα μειώνουν την υψηλή χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μάλιστα, οι επιστήμονες υπενθυμίζουν και τις πιθανές παρενέργειες που συνεπάγεται η βαριά κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή των εκχυλισμάτων του. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρκετές αναφορές για ηπατικές βλάβες, ενώ το πράσινο τσάι μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους.
health.in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις