Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλειοι κοιλιακοί με τρεις κινήσεις

Τέλειοι κοιλιακοί με τρεις κινήσεις

Βαρεθήκατε να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και το στομάχι σας εξακολουθεί να είναι πλαδαρό; Μάλλον δεν είστε οι μόνοι. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανά το κόσμο προσπαθούν να «χτίσουν» τους τέλειους κοιλιακούς αλλά δεν τα καταφέρνουν. Γιατί άραγε;

Βαρεθήκατε να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και το στομάχι σας εξακολουθεί να είναι πλαδαρό; Μάλλον δεν είστε οι μόνοι. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανά το κόσμο προσπαθούν να «χτίσουν» τους τέλειους κοιλιακούς αλλά δεν τα καταφέρνουν. Γιατί άραγε;

Μια πιθανή απάντηση στο ερώτημα είναι διότι δεν γυμνάζεστε σωστά, όπως ο περισσότερος κόσμος που συχνάζει στα γυμναστήρια. Μάλιστα, αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα τραυματισμών στο άνω μέρος του σώματος από την υπερπροσπάθεια.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχετε πέσει θύματα των διαφόρων μύθων που σχετίζονται με την τόνωση των κοιλιακών.

Μύθος πρώτος: Η εκγύμναση των κοιλιακών θα κάνει το στομάχι σας να φαίνεται επίπεδο

Ο αριθμός των θερμίδων που χάνετε όταν κάνετε ασκήσεις σύσφιξης των κοιλιακών είναι πολύ μικρός. Επιπλέον, κατορθώνετε να συσφίξετε μόνο τον βασικό μυ, χωρίς να ‘κάψετε’ το λίπος που βρίσκεται αποθηκευμένο σε όλους τους κοιλιακούς.

Μύθος δεύτερος: Οι ανώτεροι και κατώτεροι κοιλιακοί είναι αυτόνομοι

Λάθος, οι κοιλιακοί είναι μια ενιαία επιφάνεια. Όποια άσκηση για κοιλιακούς να κάνετε γυμνάζετε ταυτόχρονα και τους άνω και τους κάτω κοιλιακούς. Ωστόσο μπορείτε να δώσετε έμφαση στα σημεία της κοιλιακής χώρας που επιθυμείτε με ειδικές ασκήσεις. Για την άνω περιοχή της κοιλιάς, πρέπει να κάνετε ασκήσεις που φέρνουν το στήθος προς τη λεκάνη. Για την κάτω περιοχή της κοιλιάς πρέπει να κάνετε ασκήσεις που φέρνουν την λεκάνη προς το στήθος.

Μύθος τρίτος: Πρέπει να κάνετε κοιλιακούς κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια σ’ αυτή την άποψη. Αν γυμνάζετε τους κοιλιακούς σε καθημερινή βάση μάλλον κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Οι μύες τονώνονται κατά την περίοδο της ξεκούρασης. Όταν λοιπόν τους γυμνάζετε καθημερινά τους κουράζετε περισσότερο. Καλύτερα είναι να αφήνετε να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 48 ώρες μεταξύ των ασκήσεων ώστε να έχουν χρόνο οι μύες να ξεκουράζονται και έτσι θα έχετε καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα.

Μύθος τέταρτος: Κατά τη διενέργεια των κοιλιακών θα πρέπει τα χέρια σας να βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού

Λάθος, διότι όταν τοποθετείτε τα χέρια σας στον αυχένα για τον στηρίξετε υπάρχει κίνδυνος άθελά σας να τραυματίζετε τους μύες της συγκεκριμένης περιοχής. Είναι προτιμότερο να τοποθετείτε τα χέρια σας σταυρωτά στο στήθος ή να ακουμπάτε τις παλάμες κοντά την περιοχή των αυτιών.

Αφού λοιπόν διαλύσαμε τους μύθους που περιβάλλουν το όνειρο ενός επίπεδο στομάχου και των τονισμένων κοιλιακών, σας προτείνουμε τρεις ασκήσεις που αν τις εκτελέσετε σωστά και φυσικά φροντίσετε να ακολουθήσετε και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής (με λίγα λιπαρά, καθόλου αλκοόλ και πολλά φρούτα και λαχανικά) είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα δείτε αποτελέσματα.

Αρχικά τις ασκήσεις μπορείτε να τις εκτελείτε με διαστήματα ξεκούρασης και στη συνέχεια όταν πια θα έχετε αποκτήσει και την κατάλληλη αντοχή ως σύνολο.

Aσκηση πρώτη: Αγγίξτε τις μύτες των ποδιών

Ξαπλώστε αναπαυτικά στο ειδικό στρώμα ανάσκελα και υψώστε τα άνω και κάτω άκρα σας σε ευθεία γραμμή, κάθετα προς τον κορμό σας. Αργά ανυψώστε τον κορμό μπροστά προσπαθώντας με τα δάκτυλα των χεριών να αγγίξετε τα δάκτυλα των ποδιών. Μετρήστε μέχρι το πέντε και γυρίστε την προηγούμενη θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις.

Aσκηση δεύτερη: Ανασηκώστε τη λεκάνη

Ξαπλώστε στο ειδικό στρώμα ανάσκελα. Τοποθετήστε τα χέρια σας παράλληλα με τον κορμό και ανυψώστε τη λεκάνη όσο ψηλότερα μπορείτε, διατηρώντας την πλάτη σας σε επαφή με το έδαφος. Μετρήστε έως το πέντε και επιστρέψετε στην αρχική θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις.

Aσκηση τρίτη: Περιστροφή του κορμού

Ξαπλώστε στο ειδικό στρώμα ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατα ώστε να κάνουν γωνία 90 μοιρών. Οι μηροί σας πρέπει να είναι κάθετα προς το έδαφος. Σταυρώστε τα χέρια σας στο στήθος. Στη συνέχεια ανασηκώστε τον δεξί ώμο και γυρίστε το σώμα σας προς τα αριστερά. Μετρήστε έως το πέντε και επιστρέψετε στην αρχική θέση. Κάντε 15 έως 20 επαναλήψεις. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε την άσκηση με τον αριστερό ώμο.

Αν δυσκολεύεστε να κάνετε τις ασκήσεις μόνοι σας ή φοβάστε μήπως τραυματιστείτε ζητήστε τη βοήθεια ενός γυμναστή ο οποίος θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το σώμα σας σε σωστή θέση ώστε να αποφεύγετε την καταπόνηση και τους τραυματισμούς.

Μεγάλη σημασία έχει να θυμάστε ότι τίποτα δεν αλλάζει μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να καταφέρετε να γυμνάσετε σωστά τους κοιλιακούς και να απωλέσετε το λίπος που είναι συσσωρευμένο στην κοιλιακή χώρα. Αν λοιπόν, ξεκινήσετε τώρα, είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι θα παρουσιάζετε μια τελείως διαφορετική εικόνα.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024