Διατροφική αλλεργία στα οστρακοειδή έχουν συχνότερα οι άνθρωποι
Περίπου σε ένας στους 27 ανθρώπους (3,6%), παγκοσμίως, πάσχει από κάποια διατροφική αλλεργία με τη συχνότερη να αφορά στα οστρακοειδή, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Spotlight
-
Αυτό είναι το προσκλητήριο για τον γάμο Στέφανου Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά
-
Βίντεο ντοκουμέντο: Εκανε βόλτα με τα παιδιά του να «κρέμονται» από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου
-
Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη προτάσσοντας την ατομική ευθύνη - «Δεν φταίει καμία κυβέρνηση» λέει με… «αγάπη»
-
Προειδοποιητικές ετικέτες στα σούπερ μάρκετ για «shrinkflation»
Περίπου σε ένας στους 27 ανθρώπους (3,6%), παγκοσμίως, πάσχει από κάποια διατροφική αλλεργία με τη συχνότερη να αφορά στα οστρακοειδή, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστόνης, με επικεφαλής την Δρ Λι Τσου, ανέλυσαν ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία για πάνω από 2,7 εκατομμύρια ασθενείς, από τους οποίους περίπου 97.500 είχαν μία ή περισσότερες διαπιστωμένες διατροφικές αλλεργίες ή έλλειψη ανοχής σε κάποια τροφή.
Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι διατροφικές αλλεργίες αυξάνονται διαχρονικά, ενώ δείχνει ότι περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες (4,2% του πληθυσμού) σε σχέση με τους άνδρες (2,9%).
H συχνότερη αλλεργία αφορά στα οστρακοειδή (σχεδόν στο 1% του πληθυσμού) και ακολουθούν τα φρούτα-λαχανικά (0,7%), τα γαλακτοκομικά (0,5%) και τα φιστίκια (επίσης 0,5%).
Οι σωματικές αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν τα εξανθήματα, την αναφυλαξία, τη δύσπνοια, τον κνησμό, το οίδημα κ.α.
Τέλος, η μελέτη επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αλλεργιολόγων/ανοσολόγων που θα μπορέσουν να αξιολογήσουν τις τυχόν αλλεργίες και να καθοδηγήσουν τη θεραπεία των ασθενών.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις